Türk-İş Asgari Ücrete Bahar Zammı Yapılmalı Açıklaması

Türk-İş Asgari Ücrete Bahar Zammı Yapılmalı Açıklaması

Asgari ücret ile çalışanlar için veya asgari ücret ile iş arayanlar için Türk-İŞ asgari ücret Bahar zammı yapılmalı şeklinde bir açıklama yaptı. Yoksulluk ve açlık sınırının belirlenmesinin ardından açıklamalar geldi.

Yoksulluk ve açlık sınırının belirlenmesinin ardından Asgari ücret ile çalışanlar için Türk-İŞ asgari ücret Bahar zammı yapılmalı şeklinde bir açıklama yapıldı.

Açlık ve Yoksulluk Sınırı

Bu ay açlık sınırının 6890 TL olduğunu duyuran Türk-İş yoksulluk sınırını da açıkladı. Yoksulluk sınırı ise 22 Bin 442 TL olarak açıklandı.

Türk-İş Açıklamaları:

“Geçim şartları, gündemin en önemli konusu olmaya devam ediyor. Ailenin zorunlu harcamasında ağırlıklı yer kaplayan gıdada görülen enflasyonunun yükselişini durdurmak hatta sınırlandırmak için, Türk lirasına değer kazandırılmasına, başta enerji olmak üzere girdi maliyetlerinin azaltılmasına, üretimin artırılmasına ve alım gücünün yükseltilmesine ihtiyaç var.”

“Ücretlerin reel değerleri, yani satın alma güçleri hızla erimeye devam edecek. Türkiye’nin artan risk primi, rezerv paraları basan FED, ECB, BOE’ın peşi sıra gelen faiz artırımları, başta Avrupa bölgesi olmak üzere gelişmiş ülkelerin durgunluğa (resesyon) girme tehlikesi, Türkiye’nin bir yıllık dönemde çevirmesi gereken dış borç ve döviz iç borç tutarı ile cari işlemler açığını artma eğilimi birlikte ele alındığında, TL’nin döviz karşısında daha da değer kaybedeceği öngörülmekte (dolar, Kur Korumalı Mevduata rağmen Aralık 2021’deki 18 seviyesini yeniden gördü). Bunlar, ekonomi büyüse bile sabit gelirliler ile ailelerinin başta gıda olmak geçim endişesinin katlanarak devam edeceğinin göstergesi.” Şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.