TCMB Faiz Kararı Açıklandı! Para Politikasında Neler Olacak

TCMB Faiz Kararı Açıklandı! Para Politikasında Neler Olacak

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Yeni yıl faizleri açıklandı mı. Gedik Yatırım Danışmanı Eda Karadağ açıklamalarda bulundu. Eda Karadağ‘’ enflasyon üzerindeki baskıyı hafifletici olabilir açıklamalarında bulundu.

Merkez Bankası faiz indirimlerine geçtiğimiz eylül ayında başlarken; aralık ayına kadar indirimlerine devam etmiş ve toplamda 500 baz puan faiz indirimi gerçekleştirilmiş olduğu belirlendi. Eda Karadağ “TCMB eylül ayından itibaren faiz indirim sürecine başladı ve en son aralık ayı toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 15,00’dan yüzde 14,00’a indirdi.

Toplamda eylül-aralık döneminde 500 baz puanlık faiz indirimi gerçekleştirilmiş oldu arz yönlü ve para politikası etki alanı dışındaki arızi faktörlerin fiyat artışları üzerinde oluşturduğu geçici etkilerin ima ettiği alanın kullanımının tamamlanmasına karar verildiğini alınmış olan kararların birikimli etkileri 2022 yılının ilk çeyreğinde yakından takip edileceğini belirtti.

Yatırım Danışmanı Karadağ, “Sonrasında 20 Aralık günü yeni ekonomik paketin açıklanmasıyla birlikte Türkiye’de yeni bir dönemde başlamış oldu. Açıklanan yeni paketin, “döviz caydırıcı-TL özendirici” açıklamaların dada bulundu.

Enver Erkan, "Enflasyonla mücadele yönünde, mali politika uygulamalarına ve TL bazlı finansal ürünlere devredilen rol kapsamında ilk etapta faiz oranlarında artış öngörmüyoruz. Fed’in faiz artırımlarını hızlı bir şekilde devam ettirmesi, enflasyondan korunma noktasında hali hazırda kur korumalı.

Mevduata geçen mudilerin vade dönümlerindeki davranışları ve buna bağlı olarak fiyat döngülerindeki değişim mevcut beklentilerin denetlenmesi noktasında dikkate alınmalı.

TCMB’nin halen gelişmiş ülkelerde para politikası değişimleri ve gelişen piyasa emsallerinin buna hazırlığının izlendiği bir ortamda istisnai bir politika uyguladığını düşünmekteyiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.