TCMB Açıklamasından Sonra Dolarda Yeni Rekor

TCMB Açıklamasından Sonra Dolarda Yeni Rekor

Merkez Bankası tarafından piyasa beklentileri hakkında yaptığı açıklamalar doğrultusunda açıkladığı 100 baz puanlık faiz indiriminden sonra dolar karşısında hızlı bir değer kaybı yaşamaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan dolar ile beraber özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından beklenen politika faizine de bakacak olursak burada özel olarak 100 baz puan indirimine giderek bunun %15 olması beklenmektedir.

Özellikle karar öncesi 10.30 dolaylarında seyreden dolar faizinin alınan karar sonra yükselmeye ve TL’nin de dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu.

merkez-bankasi-para.jpg

Bunun yanı sıra alınan karar ile beraber kurda yaşanacak rekor seviye ile beraber bu değerin 11,3118 olacağı belirtildi. Aynı zamanda Dolar/TL' ile beraber bu durum ise yılbaşından bu yana olmak üzere yüzde elli bir artış yaşanacağı belirtildi. Euro da yaşanan değişimlere de bakacak olursak en yüksek 12,8269 seviyesinde bir artış yaşandı.

Faiz İndirimi Beklentilere Paralel Geldi

TCMB politika faiz hakkında yapılan faiz indirimlerine göre 100 baz puan indirimle yapılan değişiklik yüzde 15 seviyesine indirdi. TCMB tarafından alınan karara dolar ve Euro da yapılan değişiklikler damga vurdu.

Bu nedenle TCMB tarafından yapılan açıklama ile “Kurul, arz yönlü ve para politikası dışında ise faktörlerin de fiyat artışları ile beraber oluşturduğu geçici etkilerin de 2022 yılının ilk yıllarında da bu durum devam edecektir” dedi.

merkez-bankasi-para.jpg

Socgen 2022 Dolar/TL Beklentilerini Güncelledi
Societe Generale tarafından yapılan açıklama da Gelişen Piyasalar Araştırma Müdürü Phoenix Kalen tarafından yapılan açıklama ile beraber burada aynı zamanda dolar beklentisini 11,50 dolaylarına çıkarmaya başladı. Bununla beraber kurum tarafından 2022 ikinci çeyrek sonuna doğru olan beklentisi ise 11,50'den 12,20'ye yükseldi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.