Tapu Müdürü Nasıl Olunur? Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları

Tapu Müdürü Nasıl Olunur? Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları

Tapu müdürü olmak için bazı şartların sağlanması gerekmektedir. Tapu Sicil Müdürlüklerince Usul ve Esaslar değişti. Tapu kadastro müdürü nasıl olunur? Kamu personeli alımı şartları neler? hangi işler ile uğraşır?

Tapu müdürü nasıl olunur? 26 Mart 2014'de Resmi Gazete de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda müdür olmak isteyen kişiler için belirlenen şartları açıkladı. Yönetmelikte görevde yükselme sınavında başarılı olması beklenmektedir. Tapu müdürü, belgeleri arşivleyerek korunmasını amaçlar.

Aynı zamanda ülkenin kadastrosunu çıkarır ve tapu planlarının güncelliği ile ilgilenir. Bu sebeple tapu müdürü olmak için üniversitelerin Harita Kadastro, Harita, Jeodezi ve Fotogrametri, Geometrik Mühendisliği ve ilgili diğer 4 yıllık bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Aynı zamanda en az 10 yıllık iş deneyimi olan kişiler tapu müdürü olabilir.

Tapu Müdürü Maaşları Ne Kadar?

2022 tapu müdürü maaşları ne kadar? Bir tapu müdürü ortalama 21.100 TL maaş almaktadır. Her yıl maaşlara yapılan zamlar müdür maaşlarına da yansıyor. İlçe müdürlüklerin görevleri daha farklı olduğu için daha yüksek maaş almaktadırlar. İlçe müdürlükleri daha çok bölgede hizmet verdiği için maaşları ortalamanın biraz daha üstündedir. Tapu müdürü, devlet güvenliği altında bulunan tapu sicillerinin düzenlenmesi, takibi ve tescil gibi işlemlerin yapılması ile ilgilenen kişidir.

Tapu Müdürü Ne İş Yapar?

Tapu müdürü, coğrafi bilgi sistemleri için verilen görevleri yerine getirilmelidir. Belgelerin arşivlenerek korunması, devletin güvenliği için tapu sicillerin düzenlenmesi, takibi ve tescil işlemlerini yapması, kamu ve kurumların koordinasyonunu sağlamak, kanun gereği görevlerini yerine getirmek, ülkenin kadrosunu çıkarmak, kontrol ve denetim merkezli çalışmak ve diğer ülkeler ile işbirliği içerisinde bulunmak gibi görevleri bulunuyor. Tapu müdürü ne iş yapar? sorusu ile ilgili detaylı tüm bilgiler yukarıda yer alıyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.