Son Dakika: Fuat Oktay'dan Kur Açıklaması Geldi!

Son Dakika: Fuat Oktay'dan Kur Açıklaması Geldi!

TBMM Kurulu, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Senesi Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi için görüşmeler başladı.

Fuat Oktay, bütçeyle ilgili sunumunda "Kurlarda son dönemde yaşanan hareketlenmeyi sadece politika faizi çerçevesine bağlamak son derece yanlıştır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, mali konular hakkında açıklamalarda bulundu. Oktay, mali disiplin için dün nasılsa, bugün de aynı olacağını ifade etti. "Böylece kamu maliyesi, Türkiye ekonomisinin en güçlü çıpası olmaya devam edecektir." dedi.

Fuat Oktay, TBMM'de 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'ni sunmak için bir konuşma yaptı. 26 Ekim de başlayan bütçe görüşmeleri 234 saat sürdü ve 21 birleşim sonunda bütçenin şekil aldığını belirtti. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Oktay, ülkenin bu zamana kadar elde ettiği kazanımları ifade etti.

Fuat Oktay "Yenilikçi ve Çevreci"

Covid-19 salgın hastalığına rağmen Türkiye'nin daha da güçlenerek yolunda ilerlediğini belirtti. Aynı zamanda yeni yatırımlara hız kesmeden devam edildiğinin altını çizdi. Fuat Oktay daha sonra şu sözlere yer verdi:
"2022 bütçe teklifini her türlü küresel etki, yaptırım ve manipülasyon girişimine rağmen 'güçlenen-kalkınan-büyüyen Türkiye' vizyonuyla hazırladık.

2022 Yılı Bütçe Kanunu Teklifi, doğrudan milletimizin beklentileri esas alınarak hazırlanmıştır ve kaynak tahsis edilen kamu hizmetleri ile harcama önceliklerini net şekilde göstermektedir. Performans Esaslı Program Bütçe özelliklerine sahip teklif, kamu hizmetleri performansının kolayca ölçülmesine, izlenmesine ve tüm kamuoyuyla şeffaf şekilde paylaşılmasına imkan tanımaktadır.

'Bölgesel Kalkınma', 'İstihdam', 'Ticaretin Geliştirilmesi', 'Gençlik', 'İnsan Hakları', 'Uzay ve Havacılık' gibi 67 stratejik programdan oluşan bütçe teklifimiz, daha müreffeh bir Türkiye hedefimizin dayanağını oluşturmaktadır.

Ülkemizin gerçeklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak güncellediğimiz tam bağımsız ekonomi rotamız ile de örtüşmektedir. Bu doğrultuda 2022 bütçesi; yatırım, üretim, istihdam ve büyüme odaklı bir yapıda; Yeşil Kalkınma Devrimi ile Milli Teknoloji Hamlemizi güçlendirecek bir çerçevededir." dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.