Son Dakika: Evde Bakım Maaşlarına %40 Zam Geldi

Son Dakika: Evde Bakım Maaşlarına %40 Zam Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı derya yanık tarafından yapılan açıklamaya göre, evde bakım maaşlarına dev büyük zam geldi. Yapılan açıklamaya göre, %40 oranında zam yapılacağı bilgisine ulaşıldı. 2023 en düşük evde bakım maaşı nedir?

Evde Bakım Maaşlarına Dev Zam!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından canlı yayında duyuruldu. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre, evde bakım maaşları %40 oranında zam yapılarak 6 bin TL'ye yükseltilecek.
Zam haberinin yanı sıra bir müjdeli haber daha veren Bakan Yanık, evde bakım maaşı alanlara da ek destek sunulacağı açıklamalarında bulundu. En düşük evde bakım maaşı 6 bin TL’ye çıkarken, 1500 TL de destek bakım ödemesi yapılacak.

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Devlet tarafından evde bakıma muhtaç olan yaşlılara, engellilere ve hastalara aylık evde bakım maaşı ödemesi yapılmaktadır. 2023 yılında en son memur maaşıyla birlikte evde bakım maaşı 4 bin 336 TL’ye yükselmişti. Son günlerde yapılan resmi açıklamalara göre memur maaşlarıyla ilgili yeni rakamlar ortaya çıktı ve zam haberleri gelmeye başladı.

son-dakika-evde-bakim-maaslarina-40-zam-geldi.jpg

Temmuz ayında yapılacak olan zamlara ilişkin detaylar açıklanmaya devam ediyor. Memur maaşlarıyla orantılı bir şekilde zam yapılan evde bakım maaşları da 6 bin TL’ye çıkacak. İhtiyaç sahibi bir ailenin yıllık olarak evde bakım maaşı hesaplandığında ortalama 72.000 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

Bakan’dan Bir Müjdeli Haber Daha!

Bakan Yanık zam haberinin yanı sıra bir haber daha müjdeledi. 1.500 TL bakım destek yardım ödemesiyle birlikte evde bakım maaşı alan kişilere aylık 7 bin 500 TL ödeme yapılacak. Açıklamalarının sonunda Bakan Yanık zam detaylarını seçimden sonra açıklayacağını açıklamalarında da bulundu. Detayların ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor. Güncel açıklamalara haberimiz de yer vereceğiz.

2023 evde bakım maaşı, son dakika 2023 evde bakım aylığı, güncel evde bakım maaşları.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.