Son Dakika! Depremzedelere 100 Bin TL Para Yardımı Başladı

Son Dakika! Depremzedelere 100 Bin TL Para Yardımı Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı! Depremzede yakınlarına başlangıç olarak 100 bin TL nakit para yardımı yapılacağı duyurdu. Başvuru yapılacak mı? Başvurular yapılacak ise, nasıl yapılacak? Bütün detaylar haberimizde verildi!

Kabine toplantısının sonun da açıklamaların da depremzede vatandaşlarımız için yapılacak olan destek yardımları açıklandı. İşte yapılan güncel açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleri ifade etti:

“İlk etapta oturulamaz hale gelen hane başına 15 bin lira taşınma ve 5 bin lira ile 2 bin lira arasında kira yardımı. Hane başına 10 bin lira destek yardımı yapacağımızı açıklamıştık.

Acil ihtiyaçlar için 100 bin lira nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza ilave destekler de yapacağız. Devlet ve millet olarak elele vererek hiçbir mağdur ve mazlumu sahipsiz bırakmayacağız. Dedi.

10-15 Bin TL Yardım

Deprem olan 10 il de yaşayan vatandaşlar için 10 bin TL, bulundukları şehirden çıkmak zorunda olan için 15 bin TL para yardımı yapılacağını açıkladı. Kendi araçları ile şehirlerden çıkmak isteyenlere ise de yalıt yardımı yapılacağı açıklandı.

para-yardimi.jpg

100 Bin TL Yardım!

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gerçekleşen deprem ve etkilenen 10 il de yakınlarını kayıp eden ailelere ise 100 bin TL yardım yapılacağı açıklandı.

Ayrıca kira da oturan depremzedelere 2 bin TL ev sahibi olan depremzedelere ise 5 bin TL olmak üzere kira desteği yapılacağını açıkladı.

İlerleyen günler de söz konusu yardımların çalışmaları tamamlanacaktır. Başvuru alınıp alınmayacağına dair henüz bir açıklama gelmedi. Konuya ilişkin doğru ve güncel haber için bizi takip edebilirsiniz.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.