Son Dakika! Cep Telefonu Ve Tütünde ÖTV Matrahı Zammı

Son Dakika! Cep Telefonu Ve Tütünde ÖTV Matrahı Zammı

Resmi gazeteden duyurulan açıklamaya göre Tütüne ve ÖTV matrah düzenlemesi yapılacağı belirtildi. Yayımlanan duyuruya göre Cep telefonu ve tütüne Özel tüketim vergisi matrahları yeniden belirlendi. Detaylar haberimizin devamında.

Cep telefonu ve Tütüne matrah düzenlemesi yapıldı. Yayımlanan Cumhurbaşkanının kararına göre ÖTV matrahı 500 gramı geçmeyen ambalajlarda olan tütünlerde vergi oranı yüzde 55, asgari maktu vergi tutarı 0,0921 ve maktu vergi tutarı 0,8370 oldu. 500 gramı geçen ambalajlarda olan tütünlerde de aynı oran belirlendi.

Belirlenen karara göre ÖTV matrahı 1.500 TL yi aşmayan cep telefonlarında vergi oranının yüzde 25 olduğu belirtildi.

tv-cep-telefon-zammi.jpg

ÖTV Matrahı 1.500-3 Bin TL arasında olan cep telefonlarında vergi oranı yüzde 40 olarak belirlenirken 3 Bin TL zerindeki telefonlarda yüzde 40 olduğu belirtildi.

Böylece, hem yüzde 63 ÖTV'ye oranına tabi sigaradan yüzde 40 ÖTV uygulanan sarmalık kıyılmış tütüne kayışın azaltılması hem de bu kayma nedeniyle oluşacak vergi kaybının azaltılması amaçlanırken, tütün kullanımı yoluyla gençlerin tütün mamullerine ulaşımının engellenmesi konusundaki mücadele kararlılığının da gösterilmesi hedeflendiği belirtilmiştir.

Kararın, ÖTV matrahı 640 ile 1500 lira arasında cep telefonlarında yüzde 10,71'lik fiyat avantajı yaratarak 113-265 lira bandında indirim sağlaması, 1500-3 bin lira aralığında olanlarda yüzde 6,67'lik fiyat avantajıyla 177-377 lira bandında bir indirim olması beklendiği beliritldi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.