Son Dakika! Asgari Ücret Zammı Açıklandı!

Son Dakika! Asgari Ücret Zammı Açıklandı!

Son dakika açıklaması yapıldı. Milyonlarca kişinin merakla beklediği asgari ücret zammı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. İşte asgari ücret zammı ve detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan twitter hesabı üzerinden Son dakika açıklaması yaptı ve asgari ücret zammı açıklandı. Milyonları ilgilendiren o açıklama.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Ofisi'nde açıklama yapıldı.

Vedat BİLGİN: "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'muz çalışmalarını yaptı, emekçilerimizi enflasyona karşı dün koruduğumuz gibi bugün de koruyacağız" dedi.

Erdoğan: “Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara kendi geliştirdiği bir programı uygulamaktadır. Bu prgram başarıyla yürütülürken salgın ve savaş sebebiyle olumsuz sonuçlar doğurdu. Enflasyon sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en öncelikli sorunudur.”

“Ekonomi programımızı da kararlılıkla uygulayarak ülkemizi en fazla kazanımla çıkarmanın gayreti içindeyiz. Küresel üretim ve tedarik zincirinin çöktüğü bir dönemde hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de başka ülkelerle paylaşarak öne çıkmıştır. Pek çok tedbiri ele aldık. Her alanda üretimi destekleyerek istihdamın gerilemesine müsaade etmedik. Ayrıca sosyal destek programlarımızın kapsamını genişleterek kimseyi çaresiz bırakmadık.”
“Yılbaşında çalışanlarımıza çok ciddi artışlar yapmıştık. Yapılan artışın getirdiği yükü de tamamen işverenin üstüne yıkmadık. Çalışanlarımıza asgari ücret yanında asgari ücret kadarki kısmını sarfınazar ettik. Asıl düzenlemeyi yılbaşında yapacağız.”

“Ancak geçtiğimiz aralık-ocak aylarının enflasyonda yol açtığı kamburun bu artışların bir süre sonra yetersiz kalmasına sebep olduğunu da tespit ettik. Bunun üzerine arkadaşlarımızdan hemen gereken hazırlıkları yapmaya başlamalarını istedik. Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşlarına yüzde 40'ın üzerinde bir enflasyon farkı, artışı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerimizin de kayıplarını telafi etmek gerektiğini gördük. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız talimatımızla hemen Asgari Ücret Komisyonunu toplantıya çağırdı. Bakanlığımızın tüm taraflarla görüş ve anlayış birliği içinde yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik.”

“Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir. Yeni asgari ücretin tüm çalışanlarımıza ve geliri buna endeksli tüm kesimlere hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücret kadarki gelirin vergi dışı kalması uygulamasıyla kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır.”

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum