Son Dakika! Asgari Ücret ve Enflasyon Açıklaması Yapıldı

Son Dakika! Asgari Ücret ve Enflasyon Açıklaması Yapıldı

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, NTV Televizyonu ekranında ekonomiyle ilgili soruları yanıtladı. "Ekonomide ralli olması söz konusu değil" diyen Nebati, "Son verilerin yıllık enflasyonun %44'ün altında olduğunu göstermesi bizim için olumlu bir sürpriz oldu"

Bakan Nebati Soruları Yanıtladı

Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bir NTV Televizyon programında ekonomik konulara ilişkin soruları yanıtladı. Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Aralık ayından itibaren belirgin bir şekilde düşmeye başladığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Çalışan ve emeklilerin enflasyon karşısında zarar görmesini engelleyecek politika uygulanıyor. Asgari ücrete yüzde 100'e yakın artış, emekli ve memurlara da yüzde 85 artış oldu. 7 bin 500 üzeri alanların imkandan yararlanması gerekiyor diye tepki gösterildi. Çalışma Bakanlığımız bir çalışma yapıyor. Toplu sözleşme gereği 6 puanlık bir ödeme var, artı enflasyon farkı var. Yeterli orana ulaşmazsa çalışmaları sürdürüyoruz.

Enflasyon Aralık Ayından İtibaren Düşmeye Başladı

Enflasyonun Aralık ayından itibaren düşmeye başladığını söyleyen Bakan Nebati, öngörülerinin sırayla gerçekleştiğini şu sözlerle ifade etti.

"Enflasyonun Aralık ayında bir baz etkisiyle düşmenin başlayacağını ifade etmiştik. Öngörüler bir bir gerçekleşiyor. Emtia fiyatlarının beklenmedik bir şekilde artmasına ve dünyanın tamamında enflasyonist baskı oluştu. Kurlardaki ralliyle beraber enflasyonu en şiddetli ülkelerden olduk.

son-dakika-asgari-ucret-ve-enflasyon-aciklamasi-yapildi.jpg

Enflasyonu vatandaşımız çok ağır bir şekilde hissetti. Enerji fiyatlarının sakinleşmeye başlaması, kurdaki oynaklığın kabul edilebilir olmasıyla enflasyonun hissedilir düşmesine neden oldu. 44'ün altına gelmesi bizim için de pozitif sürpriz oldu. Enflasyon baz etkisiyle düşüyor kısmını geçti.”

Türkiye’nin Yeni Ekonomik Modeli Ve Faiz Politikası

Türkiye'nin ekonomik modelinden bahseden Nebati, faizin yükselmeyeceğini ifade etti.
"Birileri yüksek faiz bekliyor olabilir, gerçekleşmeyecek." diyen Nebati şöyle devam etti: "Muhalif kanattan hiçbir ekonomi yöneticisi ben faizleri artıracağım demedi.

Faizi artıracak mısınız, artırmayacak mısınız? Muhalif taraftaki parlatmaya çalıştıkları kim varsa faizleri artıracağım diyemez. Piyasa faiz artırımı noktasında net bir duruşu sergilemiş durumda. Bu adımın çok farklı travmalara sebep olacağını karşı tarafın da bizim de bildiğimizi ifade edeyim."

2023 asgari ücret, son dakika asgari ücret açıklaması, asgari ücret

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.