Son Dakika! Aile Destek Ödeme Yardımı Ne Kadar Olacak Belli Oldu

Son Dakika! Aile Destek Ödeme Yardımı Ne Kadar Olacak Belli Oldu

Aile destek ödemeleri yardımı ne kadar olacak belirlendi. Türkiye aile destek kapsamında aile yardım ödenekleri yapılacak olan aile destek ödeme talepleri ne kadar olacağını kesinleştirilip ilanen duyuruldu. Başvuru yapan ailelere duyurulur.

Aile Destek Ödeme Miktarı Hakkında Açıklama

Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılan aile destek ödemeleri fiyatları belirlenerek ne kadar brüt ücret verileceği açıklandı. Yaklaşık 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave edilerek destek kapsamını genişletildiğini belirtildi. Ailelere genel olarak herkese 850-1250 TL civarında yükselmeler yaparak desteklemelerin yapılacağı açıklandı. Başlangıçta 450 TL- 650 TL olan eski ödemeler şimdik yükseltme yaparak refah seviyesini biraz daha üstte tutulmasını sağlamak için belirlemeler yapılmıştır.

Türkiye Aile yardımı destek kapmasındaki başvuruda talep edilen kişilere Elektrik tüketim desteği vererek maksimum 216 TL olarak elektrik yardım desteği yapılacağı olarak belirtildi. Aynı zamanda Doğal gaz Tüketim desteklerin ’dede destek fiyat ücretlerinde artışlar sağlanmasıyla beraber yeni ücret desteği 415-150 TL iken 900-2500 TL olarak Ailelere doğal gaz tüketim desteğinde refah sağlanacağını belirtti.

Türkiye Aile fert başına düşen aylık gelirin net asgarin 1/3’ü 18333 binin altında olmaması gerektiğini ileri sürüldü. Bakanlıklar tarafınca aile destek paketinden yararlanmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kısımlardan müracaatlarını gerçekleştirmeleri yeterli olacaktır diyerek belirtildi.

Çocuk Destekleme Kapmamasında Yapılan Durumlar

Bakanlık tarafınca aile fertlerin çocuklara ilişkin desteleme yapılacağını duyurdu. Çocuk destekleme kapsamında ailede bulunan çocuk sayısına göre aylık 350 ile 650 arasında çocuk sahibi olan ailelere yardım fazları uygulanacağı açıklandı. Yapılacak yardım fazları ise şöyle belirtildi: 1-2 Çocuklu ailelere 350 TL, 3 Çocuklu Ailelere 450 TL, 4 Çocuklu Ailelere 550 TL, 5 ve üstü çocuk sahibi olan ailelere 650 TL olmak üzere ödenekler gerçekleştirilecektir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum