ÖTV’siz Engelli Araç Alımı Nasıl Yapılır?

ÖTV’siz Engelli Araç Alımı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde pek çok farklı nedenlerden engelli kalmış ya da doğuştan engeli olan bireyler bulunmaktadır. ÖTV’siz engelli araç alımı şartları ve süreci engelli kişilere yönelik araç alım satımlarında kolaylık sağlamıştır.

ÖTV’siz Engelli Araç Alımı Nasıl Yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti devletinin engelli vatandaşlarının haklarının korunması ve yaşamlarını daha rahat yaşayabilme amacı ile uygulamış olduğu desteklerden biri de ÖTV indirimi ve muafiyeti olmaktadır.

Engel derecesine göre engelli olan bireylerin indirimli ya da muaf olduğu özel tüketim vergisinin masraftan düşülmesi ile beraber vatandaşlar daha da ucuz rakamlarda araç satın alması mümkün olmaktadır. Bu sayede engelli vatandaşların daha kolay ulaşım sağlanmasına destek olacaktır.

Engel düzeyi araç kullanma bakımından risk teşkil etmeyen vatandaşlar satın almış oldukları araçları ehliyetleri olması durumunda kendileri kullanabilirken araç kullanamayan veya kullanmak istemeyen engelli bireylerin satın aldıkları araçları yakınları sürebilir. Ayrıca engelli araç indiriminin uygulanması adına hem vatandaşların hem de araçların bir takım şartlara uygunluk taşıması gerekmektedir.

tv-siz-arac-alim-sartlari-nedir.jpg

ÖTV İndirimli Araba Almak İçin Özürlü Raporu Şartları

Engelli ÖTV indiriminden faydalanması için bir vatandaşın en az % 40 oranında engelli raporu olması gerekmektedir. Bundan dolayı sağlık kurulu tarafından verilen bir raporda % 40 üzerinden daha az bir engele sahip olduğu belirlenen vatandaşlar araç alımı sırasında ÖTV indiriminden faydalanması mümkün olmaz. Engelli araç alımı adına bütün diğer şartları ve detaylar hakkında doğru bilgilere sahip olunması gerekmektedir.

Engelli Araç İndirimi Şartları Nelerdir?

Engelli raporuna sahip olan kişilerin ÖTV indirimli araç alımı yapabilmeleri adına bazı engelli araç alımı şartları bulunmaktadır. Bu şartların yerine getirilmesi durumunda ÖTV ödemeden aracı daha ucuza alınması mümkün olacaktır. Engelli indirimiyle araç alırken gerekli olan şartlar şunlardır;

- 1.6 motor gücünün üstünde araç alınamaz,

- ÖTV indirimi ile sadece sıfır km araç alınabilir,

- Araç alındıktan sonra devam eden 5 yıl içinde yeni bir araç alınması halinde yeniden ÖTV indiriminin uygulanması olamaz,

- Gereken şartlarda araç almak isteyen bireyler engelli raporları ile beraber araç satış bayilerine giderek istedikleri aracı satın alabilirler.

ÖTV'siz araç alımı.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.