ÖTV’nin Yeni Düzenlemesi İkinci El Araba Fiyatlarına Nasıl Yansıyacak?

ÖTV’nin Yeni Düzenlemesi İkinci El Araba Fiyatlarına Nasıl Yansıyacak?

Geçen hafta Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan yeni düzenleme araç fiyatlarına odaklanmıştı. Düzenlemeyle birlikte birçok yeni otomobil daha düşük vergi seviyesine gitti ve fiyatlar 50 bin TL'ye indirildi.

Yeni araç pazarındaki gelişme kesinlikle ikinci el araçları gündeme getirdi. Fiyatların sıfır araç bazında belirlendiği ikinci el araç piyasasında ÖTV düzenlemesi nedeniyle hareketlilik bekleniyor. Sektör temsilcileri, özellikle 1 ila 2 yaş arası ikinci el seçenekler için sıfır kilometre fiyatlarına indirimli otomobil fiyatlarının önümüzdeki günlerde düşmesini bekliyor. Yiğitcan Yıldız yazdı...

Geçen hafta otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan vergi matrahının güncellenmesi, birçok otomobilin fiyatlarında önemli değişikliklere neden oldu.

ÖTV'nin yüzde 50'den yüzde 80'e geçişi için belirlenen matrah sınırının 130 bin TL'den 150 bin TL'ye çıkarıldığı unutulmamalıdır. Böylece 300 bin TL bandında satılan otomobiller daha düşük bir vergi dilimine geçebildi ve fiyatlarında yüzde 17'ye varan indirimler yapıldı. Gelişmeler vatandaşların aynı arabayı 50 bin TL daha ucuza almasının önü açıldı.

Piyasayı Değerlendirecek

Baz güncellemesi sayesinde piyasanın hareketleneceğini doğrulayan Erkoç, "Düzenleme ile bazı yeni araçların fiyatları yeniden 60 bin TL'ye yükselecek ve bu da yeni araç piyasasını hareketlendirecek" dedi.

Fiyatlar %3 Azaldı

ÖTV güncellemesinin ikinci el araç fiyatlarına etkisine değinen Cardata CEO'su Hüsamettin Yalçın, ÖTV değişikliğinin ikinci el araç pazarındaki etkisinin hemen kısa sürede görülmeyeceğini vurguladı.

Yalçın, “ÖTV tabanına yapılacak bu güncelleme, ikinci el araç fiyatlarına hemen ve kısa vadede etki etmeyecek. İkinci el fiyatlarındaki düşüş zaten C ve B segmenti ikinci el araçlarda var. Ama fiyatlar hemen düşmeyecek, iki ayı bulacak ve yüzde 2-3'ü geçmeyecek” dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.