Öğrencileri Sevindiren Haber! 5000 TL burs desteği

Öğrencileri Sevindiren Haber! 5000 TL burs desteği

Öğrenciler için yeni sevindiren haber geldi. 5000 TL burs desteği verileceği duyuruldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada öğrenciler için 5000 TL burs desteği verileceği belirtildi. Başvuru ekranı açıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencileri sevindiren bir haber geldi. Burs desteği için bekleyen öğrencilere VGM tarafından cevap geldi ve müjde verildi. 5000 TL burs desteği destek ödeme yapılacağı belirlendi. Öğrenciler için tüm detayalar belirlendi.

Parasal anlamda üniversite öğrencileri yeme içme ve okul masrafları nedeniyle sıkıntı çekebilmektedir. Bu sıkıntıların önüne geçme maksadı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü destek ödeme yapacağını ve ödemelerin üniversite öğrencilerine verileceği belirlendi. Üniversite de okuyan herkesin kolayca başvuru yapabileceği bir şekilde hazırlanan destek ödeme projesi getirilerek başvuruların başladığını belirtti.

Belirtilen VGM destek yardımı başvurusu yapacaklar için bu burs başvurusunda özellikle aranan nitelik başvuru yapacak kişinin gerçekten ihtiyacı var mı bakılarak belirlenecektir. Belirlenen kişilere verilecektir.

Burs Başvurusu Nasıl Yapılacak

Maddiyat anlamında desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için VGM burs ödemesi başvurusu online olarak yapılacağı belirtildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada bursa ihtiyacı olan öğrencilerin burs başvurusunun www.vgm.gov.tr adresi üzerinden başvurularının alınacağını belirti.

Burs Ödemesi Ne Zamana Kadar Devam Edilecek

Burs ödemesi başvurusu yapacaklar için burs ödemeleri 8 ay boyunca devam edilecektir. Başvuru yapıp kazanan öğrenciler için ödemeler Ekim ayı itibari ile ödenmeye başlanacak olup 2023 yılı Mayıs ayına kadar devam edecektir. Aylık 650 TL olarak belirlenen yardıma son ay da ödeme yapıldığında toplam 5200 TL miktarında yardım yapılacağı belirtilmiştir.

Kimler Başvurabilecek

Ekonomi durumu asgari ücret düzeyinde herhangi bir gelire sahip olmayan, Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine, yüksek lisans veya doktora okuyan vb. kişiler başvuru yapabilecektir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.