Öğrencilere karşılıksız 7500 TL Burs başvuruları 14 Nisan son

Öğrencilere karşılıksız 7500 TL Burs başvuruları 14 Nisan son

İŞKUR akademi ile öğrencilere karşılıksız zorunlu hizmet geri ödeme olamadan 7.500 TL ye kadar olan burs başvuruları sona eriyor. İŞKUR ilanı burs desteği başvuruları nasıl yapılacak? 7500 TL karşılıksız burs kimlere ödenecek haberimizde.

İŞKUR öğrencilere karşılıksız 7500 TL ye varan burs destek verecek. Ülkemizdeki işgücü piyasasına dair konularda mevcut olan politika etkinliğinin artırılması ve yeni politikaların geliştirilmesi, çalışma hayatıyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel kaynak oluşturulmasını işsizliği azaltmada ve istihdamı artırmakta etkisi olacak nicel ve nitel araştırmaların yapılmasını desteklemek amacıyla akademik çalışmaları desteklemek üzere düzenlenen  projeye katılan öğrencilere karşılıksız para destek ödemesi yapılacak.

Projeye başvuran kişilerin değerlendirmesi İŞKUR kurulları tarafından yapılacak. Akademik Çalışma Programına başvuruda bulunan öğrencilerin hazırlayacağı çalışmalar, oluşturulacak Akademik Değerlendirme Kurulu ve Destek Karar Kurulu tarafından değerlendirilecek.

Adayların başvuruları Akademik Değerlendirme Kurulu tarafından incelenecek ve çalışması yeterli görülen adaylar akademi.iskur.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek. Başvuruları yeterli görülerek ilan edilen adaylar çalışmaya dair sunumlarını ilan edilecek tarihler arasında belirlenecek formata uygun olarak gerçekleştirecekler.

Yapılacak değerlendirmelerin ardından nihai olarak destek verilmesi uygun görülen kişiler akademi.iskur.gov.tr adresi üzerinden ilan edilecek.

Akademik çalışma programına katılacak karşılıksız burs destek için uygun görülen lisans öğrencilerine 2.500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5.000 TL, doktora öğrencilerine 7.500TL destek burslar verilecek.

Başarılı olan bu adaylara verilecek destekler karşılıksız ve destek alan kişilere zorunlu hizmet ve geri ödeme gibi sorumluluk yüklemeyecektir.

Akademik çalışma programı kapsamında bu karşılıksız destekten faydalanmak için son gün 14 Nisan 2021 başvurularınız için akademi.iskur.gov.tr adresinden başvurularınızı yapabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.