Öğrencilere 1500 TL Ortalama Destek Ödeme

Öğrencilere 1500 TL Ortalama Destek Ödeme

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı her yıl olduğu gibi 2022 yılı içinde öğrencilere destek sağlayacağını belirtti Dar gelirli öğrenciler bu yardımdan faydalanabilecektir detaylar haberimizin içeriğinde.

İlkokuldan üniversiteye kadar öğrencilerin faydalanabileceği sosyal yardım yapılacağı. Ali ve sosyal hizmetler bakanlığı her yıl olduğu gibi öğrencilere SED yardımında bulunacağını belirtti.

Bu yardımdan ekonomik anlamda zorluk yaşayan ve dar gelirli ailelerin öğrencileri yararlanabileceği belirtilmiştir.

Bu yardım çocukların hem kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelmesi hem ekonomik destek hem psiko destek olarak verileceği belirtilmiştir

Bu yardım hem geçici sürekli destek olarak ikiye ayrılmaktadır geçici ekonomik destekte yılda bir kez ya da iki sefer yapılırken sürekli ekonomik destek belli bir süre içinde her ay maaş şeklinde verileceği belirtilmiştir.

Bu yardım çocukların aile içi sorularının çözümüne odaklanması okul zamanlarında daha uyumlu bir şekilde etkileşim gösterebilmeleri kriz durumlarında da sorunlarını çözebilmeleri adına verilmektedir.

2022 SED yardım başvuruları nasıl yapılır?

İlkokuldan üniversite eğitim gören öğrencilere 1650 TL yardım yapılacak olan set başvurusu için tüm işlemler e-devlet üzerinden yapılabilecektir.

Başvurular il müdürlüklerine ya da sosyal hizmet merkez müdürlüklerine şahsen dilekçe ile yapılacak olacağı belirtilmiştir.

Resmi internet sayfamıza indirerek gidiyor benim linkine ulaşabilirsiniz.

SED yardımının başvurularını öğrenci olmayan kişilerin başvuru yapamayacağı belirtilmiştir 1650 TL para yardımında bulunacağı belirtilmiştir yanlış başvuru yapan öğrenciler yardımdan yararlanamayacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum