Milyonlarca Emekliye Beklenen Müjde Geldi 10 Bin Peşin Ödenecek!

Milyonlarca Emekliye Beklenen Müjde Geldi 10 Bin Peşin Ödenecek!

Çok şaşırtan bir haber olan EYT düzenlemeleri geçtiğimiz günlerde de peş peşe duyurulmaya başlandı. En düşük emekli maaşına kota getirildi. Böylece birçok emekli artık maaş konusunda sıkıntı yaşamayacak EYT maaşları ne kadar olacak?

Emeklilere 10 Bin TL Peşin Ödenecek

Birçok kişi heyecanla yatacak maaşı beklemeye başladı. Seçimlerin de yaklaşması ile birçok açıklamalar ve halkın uyarlarına olan duyurular art arda gelmeye de başladı. Eytliler özellikle bu haberden oldukça memnun oldular. En az 10 bin TL alacakları ortaya çıktı.

EYT Maaş Detayları Nelerdir?

Geçtiğimiz aylarda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar için düzenlemesinde beklenmeyen gelişmeler gelmeye ve yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu açıklamasının ardından gözler EYT maaşlarına döndü.

emekli.jpg

Sayın Erdoğan Müjdeli Haberi Geçtiğimiz Günlerde Resmi Olarak Duyurdu.

Enflasyonun artması sonucu geçim sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden emekliler maaşlara zam istediklerini her fırsatta dile getiriyorlardı. Bu istekleri geçtiğimiz günlerden Erdoğan tarafından onaylandı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye yükseldiğini duyurdu. Bu ise zor geçinen birçok aileye de umut oldu. Birçok kişi bu haberden menün kaldı.

Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Emeklilik dilekçesi verildikten sonraki aybaşından itibaren aylıklar ödeniyor. Başvuru tarihleri maaş almayı etkileyen belirleyicilerden de biridir.

SSK ve BAĞ-KUR'luların nisan ayında aylık alabilmeleri için 31 Mart'a kadar başvuru yapma şartları da bulunmaktadır.

Birçok kişi EYT güncel haberlerini sabırsız bir şekilde beklemeye başladı. Seçimlerin yaklaşmasıyla hükümetten yeni adımlar gelmeye devam ediyor. En az maaşlar 10 bin TL olacak. Bu da birçok kişiyi sevindi.

Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu. Erdoğan eskiden en düşük maaşların 550 TL olurken şimdi bu maaşları 2 bin daha arttırdıklarını duyurarak en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL olarak güncellediklerini de belirtti. Bu birçok kişinin sevinmesini de sağladı.

Emekli maaşı

Emekli

EYT emekli

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.