Memur ve Emekli Maaşlarına Zam! TUİK Aralık Enflasyonunu Açıkladı

Memur ve Emekli Maaşlarına Zam! TUİK Aralık Enflasyonunu Açıkladı

Kamu personeli, memur ve emeklilerinin beklediği zam belli oldu. TUİK aralık ayı enflasyonunu açıkladı. Milyonlarca emekli ve memurlar açıklanacak enflasyon oranına göz çevirmiş durumdaydı. İşte TUİK rakamları ve zam oranları….

Kamu personeli, emekli ve memurlar Aralık ayı enflasyon farkını bekliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı rakamlarını açıkladı. Memur, emekli ve kamuda çalışan herkesin alacağı zam oranları belirlenmiş oldu.

TÜİK'ten yapılan açıklamada Aralık ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 13,58 artış kaydettiği duyuruldu. Böylece 2021 enflasyonu yüzde 36,08 seviyesine ulaştı. Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu. Yılın son enflasyon rakamının dün açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı zam netleşti.

Buna göre; işçi ve Bağkur emeklileri yüzde 25.46 zam alacak. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmeyle birlikte zam oranı yüzde 27.46 olacak. Refah payı ve ek zam düzenlemesi olursa ayrıca bu maaşlara eklenecek. İşte açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte maaşlara yapılacak olan zam oranları...

Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'ten yapılan açıklamada Aralık ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 13,58 artış kaydettiği duyuruldu. Böylece 2021 enflasyonu yüzde 36,08 seviyesine ulaştı.

Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu. Yılın son enflasyon rakamının dün açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı zam netleşti. Buna göre; işçi ve Bağkur emeklileri yüzde 25.46 zam alacak. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmeyle birlikte zam oranı yüzde 27.46 olacak. Refah payı ve ek zam düzenlemesi olursa ayrıca bu maaşlara eklenecek.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.