Memur Sen Başkanı Yalçın “Enflasyon Alım Gücümüz Düşmesin” Açıklaması

Memur Sen Başkanı Yalçın “Enflasyon Alım Gücümüz Düşmesin” Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın enflasyon hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Memur-Sen Bingöl Temsilciliğince düzenlenen İl Divan Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Ali Yalçın “Bizim Alım Gücümüz Düşmesin” açıklamalarında bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın katıldığı Memur-Sen Bingöl Temsilciliği İl Divan Toplantısı ardından bazı açıklamalar yaptı. Memur-Sen Başkanı Yalçın “Temmuz ayında hükümetin bunları değerlendirmesini bekliyoruz” dedi.

Bizim Alım Gücümüz Düşmesin

Memur-Sen ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından düzenlenen 4688 Sayılı Kanun ve 10. Yılında Toplu Sözleşme Kongresi’nin açılış toplantısında bazı açıklamalarda bulundu. Yalçın yaptığı açıklamada 12 Eylül 2010’daki anayasa referandumunda yer alması için büyük mücadele ettiklerini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantı sonrası yaptığı açıklama şöyle;

“Bizim alım gücümüz düşmesin. Eşel mobil sistemini uygulayarak aylık gelire enflasyonu aylık yansıtarak en azından alım gücümüzü koruyun. Söylediklerim son derece haklı ve insani ve insaflı bir talep ediyorum” dedi.

Yüksek enflasyonun memurların alım gücünü düşürdüğünü söyleyerek kamu görevlilerimiz ve sabit gelirli vatandaşların enflasyona ezdirilmemelidir dedi.

“Ülkede bir gelir pastası varsa bunun adil düzgün bir şeklinde paylaştırılmasını istiyoruz. Kişi başına düşen milli gelir düşüyor ise, dolar yükseliyor ise, enflasyonist bir ortama girilmiş ise burada diyoruz ki en azından eşel mobil sistemiyle kamu görevlilerini stabil yerde tutun. Bizim alım gücümüz düşmesin. Eşel mobil sistemini uygulayarak, aylık gelire enflasyonu aylık yansıtarak en azından alım gücümüzü koruma altına alın. Bu söylediklerim son derece haklı, son derece insani ve insaflı bir talep. 6 ay sonra enflasyon farkını tahsil edecek olmak toplu sözleşmenin bir kazanımıdır ama enflasyonist ortamda aylık yansımalı gerekiyor. En kötü 3 ayda bir yansımalı ki alım gücü çok fazla aşağıya inmesin.”

Maaş İyileştirmesi Yapılmalı

“Bunun 2 tane yolu var; 3600'e çıkacakların 3600'e, 3600 skala boyutuyla çıkacakların da tazminat yansıtma oranlarını 20, 20 puan yukarı çıkartarak kamu görevlilerin daha iyi maaş ve ikramiyesini yükseltmek için adım atılması gerekiyor ve genel memnuniyet, adalet üretilmeli.” dedi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum