MB’ den Yalanlama “Bu iddiaların ciddiye alınacak bir tarafı yok”

MB’ den Yalanlama “Bu iddiaların ciddiye alınacak bir tarafı yok”

MB’ den 500 TL’ lik banknotlar için bir yalanlama açıklaması yapıldı. Merkez Bankası başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre “Bu iddiaların ciddiye alınacak bir tarafı yok” işte detaylar...

Merkez Bankasından 500 TL’ lik banknotlar için bir açıklama geldi. TCMB başkanının yalanlama ile yaptığı açıklamalara göre “Bu iddiaların ciddiye alınacak bir tarafı yok” denildi.

Kavcıoğlu: “Enflasyonun öngördüğümüz patika içinde düşme eğilimine gireceğini öngörüyoruz. Bizim öngördüğümüz patika içinde mayıs ayından sonra enflasyonun aşağı inmeye başladığını görüyoruz. Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması planlandığı gibi devam ediyor, eylül gibi taşınacağımızı düşünüyorum.

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması planlandığı gibi devam ediyor, eylül gibi taşınacağımızı düşünüyorum. Zorunlu karşılıklar denince bunu doğru okumak lazım, ZK'de nihai hedefimiz kredilerin iktisadi faaliyetle doğru şekilde buluşması. Kredilerin dövize, farklı yerlere gitmesini arzu etmiyoruz.

Reel kur endeksi arzu ettiğimiz noktada değil. 500 TL banknot, 5 TL madeni para konusunda bir hazırlığımız yok. Bu iddiaların ciddiye alınacak bir tarafı yok.” Dedi ve iddaları yalanladı.

Yapılan bu açıklamalara göre konusu geçen 500 TL’ lik yeni banknot veya 5 TL’ lik yeni demir- Madeni para iddiaları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından yalanlanarak böyle bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.