Kredi Faiz Oranlarında İndirim! Konut Piyasası Hareketlenecek

Kredi Faiz Oranlarında İndirim! Konut Piyasası Hareketlenecek

Kredi faiz oranlarında indirim kararının alınması ardından konut piyasasının hareketleneceği yönünde açıklamalar geldi. Yeni durumda konut satışlarının artabileceği ön görülüyor.

Merkez Bankası kararı ardından kredi faiz oranları ve konut piyasaları hareketlenme içerisine girdi. Kamu bankalarından yapılan açıklamalarla indirim yapılacağı belirtildi. Yeni durum, gayrimenkul sektöründe heyecan yarattı.

Kredi Faiz Oranları Ardından Konut Satışları Nasıl Olacak?

Ziraat Bankası, Vakıf Bank ve Halkbank ortak açıklamasına göre konut kredi faizleri indirim kararı alındığı gündeme gelmişti. Açıklama ardından emlak sektörü temsilcilerine göre konut satışlarında hareketlenme bekleniyor. Bir süredir yükselen faizler nedeniyle durgunlaşan ev satışları bu sayede yeniden canlandı. Birikimi olanların gayrimenkule yöneleceği yönünde bir beklenti bulunuyor.

Dernek Açıklama Yaptı 

KONUTDER -Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği, kredi faizleri ve ev satın alma kararıyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Firmaların ek avantaj da sunacağını belirten KONUTDER Başkanı Altan Elmas, kamu bankalarının avantajına değindi. Hibrit modelle konut satışlarının artmasında firmaların kendi içinde destekleyen adımları önem kazanacak.

İndirimli faiz üzerinden ev alanlar, bir yandan dolar artışı da sürerken kar oranı açısından avantaj elde etmiş oluyor. Diğer bir ifadeyle birikimi olanlar bu süreci kar fırsatı olarak değerlendiriyor.

kredi-faiz-oranlarinda-dusus.jpg

İkinci El Konutlarda Yeni Alım Dalgası Var

Emlak sektörü gelişmeleriyle ilgili İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni alım dalgasından söz etti. Yatırım amaçlı satışlarda artışın çoğalacağını belirten Durbakayım, özellikle ikinci el konutlara vurgu yapıyor. İNDER, özel bankaların da faiz indirimi için bazı adımlar atması gerektiğinin altını çiziyor.

Tüketiciler özellikle fırsata çevrilen durumlar kapsamında fiyat değişikliklerine odaklanıyor. Bu kapsamda, Elmas’a göre aylık maliyetlere yansıyan konutlar da ayrıca ele alınması gereken konulardan. Konut alacakların uzun vadede değerlendirmeye göre hareket etmesi önem kazanıyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum