Kira Yardımı Nasıl Alınır? Yardım Sorgulama Ekranı 2023

Kira Yardımı Nasıl Alınır? Yardım Sorgulama Ekranı 2023

2023 Mayıs için kira yardımı nasıl alınır? Aktif olarak kira yardımı alıyorsanız yardımlarınızı nasıl sorgulayacaksınız? Kira yardımlarına ilişkin tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Kira Yardımı Nasıl Alınır? Yardım Sorgulama Ekranı 2023

Vatandaşların yaşam kalitelerinin artırılması için devlet belirli çalışmalar yürütmektedir. Sosyal devlet anlayışı çerçevesinde temel ihtiyaçların karşılanması için kira yardımı gerçekleştirilir. Kira yardımından faydalanmak isteyen kişilerin kurumlar tarafından belirlenen şartlara uygun olması gerekir. Kira yardımı desteğinden yaralanmak için mülk sahibi olmamanız ve barınma ihtiyacını karşılayacak maddi durumu olmayan kişiler yararlanabilir.

Kira Yardımını Kimler Alabilir?

Kira yardım desteğinden yararlanmak için istenen şartları internet üzerinde bulabilirsiniz. Kira yardımı başvuruları olumlu sonuçlanan kişiler bu yardımlardan yararlanabilir. Ayrıca evlerini tekrar inşa etmek isteyenlerde bu programa katılabilir. Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında riskli olarak belirlenen evler bu kapsam çerçevesindedir. Kimler kira yardımı alabilir?

Sigortalı olarak çalışmayan,

Düzenli bir gelire sahip olmayanlar,

SGK’dan herhangi şekilde bir maaş almayanlar,

Gayrimenkul ya da evi bulunmayanlar bu haklardan yararlanabilir.

kira-yardimi-sorgulama-ekrani.jpg

Kira Yardımı Şartları Nelerdir?

Bakanlık tarafından kira yardımı için şartlar belirlendi. Bakanlık tarafından istenenlerin herhangi birine uyulmaması başvurunun sonuçsuz kalmasına neden olabilir. Kira yardımı için belirlenen şartlardan bir tanesidir başvuru sahibinin sabit bir adreste ikamet etmesidir.
Kira yardımından yararlanmak isteyenlerin devletten kredi de almaması gerekir. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamından yararlanan kişiler kredi yardımı alamaz. Başvuru sahiplerin bu koşullara dikkat etmelidir. Başvuru yapmak isteyenler doldurdukları formlarda kredi desteğini mutlaka işaretlemelidir.

Kira Yardımı İçin Nereye Başvurulur?

Kira yardımı başvurusunu şu kurumlara yapabilirsiniz;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı,

Sivil Toplum Kuruluşları,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,

Özel Vakıflar ve Dernekler,

Belediye Başkanlıklarından alabilirsiniz.

Kurumlar kendi bütçeleri dahilinde vatandaşlara ödeme gerçekleştirecektir. Yapılan başvurunun ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri araştırma sürecini başlatır. Bu araştırma sonrasında gerekli rapor oluşturulur. Kira yardımı desteğine karar verilirse ödemeler hesaplarınıza aktarılır.

Kira Yardımı Başvuru Sorgulama Nerede Yapılır?

İnternet üzerinden kira yardımı sorgulama işlemlerini internet üzerinden yapabilirsiniz. Kira yardımları e-Devlet sistem ya da ALO 170 çağrı merkezinden sorgulanabilir. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan kişiler, kira yardımını hesaplarından takip edebilir.

2023 mayıs kira yardımı

kira yardımı başvuru

kira yardımı sorgulama ekranı

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.