Kendi İşini Kuracaklar İçin KOSGEB Ödeme Başvuruları

Kendi İşini Kuracaklar İçin KOSGEB Ödeme Başvuruları

Kendi işini kurmak, kendi mesleğine sahip olmak isteyen adaylar için devlet destekli yardımların yapılacağı duyuruldu. 5-10-25 bin TL arası hibe desteği yapılacağının detayları yazımızda yer almaktadır.

Devlet destekli 5-10-25 bin TL arası hibe desteği yapılacağı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından verileceği duyuruldu.

Kendi işini kurmak, kendi mesleğine sahip olmak isteyen kişiler için 5-10-25 bin TL arası hibe desteği gençlere yapılacağı duyurulmuştur.

KOSGEB tarafından yapılan açıklamalara göre Geleneksel Girişimci Programı ile 65 bin, ileri girişimci programı ile 375 bin liraya kadar destek sağlanacağı duyuruldu.

Geri ödemesiz hibe desteği almak isteyen adaylar için pek çok destek yapılmakta ve bunlara KOSGEB de ekledi.

Destek Hangi Alanları Kapsıyor?

Destekler 2 farklı alanda yapılacak olup bu alanlar ise kuruluş ve performans alanları kapsamaktadır.

Kuruluş; sermaye şirketi olarak iş kurmak isteyenler için 10 bin TL, gerçek kişi statüsündekiler için ise 5 bin lira kadar destek yapılacaktır.

Performans: üst limit performans için 20 Bin, 2 dönem için ise 40 Bin liraya kadar, girişimci genç, kadın, engelli, gazi ve 1. Derece şehit yakını hibe desteği almak isteyenler için ek olarak 5 Bin TL ek ücret verilecektir.

Sanayi alanı: düşü orta teknoloji seviyesinde faaliyet gösterenlere 100 bin TL, orta yüksek teknoloji seviyesinde 200 Bin TL, yüksek seviyede faaliyet göstereceklere ise 300 bin TL ye kadar hibe desteği yapıla bilecek olup yapılacak olan malın makine, teçhizat ve yazılımı yerli malı ise bu orada yüzde 15 oranında ek de yapıla bilecektir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.