Kamu işçi Maaşlarına Zam Konusunda Pazarlık Sürüyor

Kamu işçi Maaşlarına Zam Konusunda Pazarlık Sürüyor

Kamu işçi maaşlarına zam konusu son günlerin gündeminde yerini aldı. Kamu işçi alımı ilanlarında takipçilerimizin sıklıkla sorduğu kamu işçi maaşları konusunu araştırdık. Kamu Personeli Alım ekibi olarak kamu işçi maaşlarına zam pazarlığını ele aldı.

Kamu işçi Maaşlarına Zam Konusunda Pazarlık Sürüyor

Kamu işçi maaşları konusunda zam pazarlığı devam ediyor. İşçileri temsil eden HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ heyetleri ‘Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü’ görüşmelerine katılım sağladı.

Görüşmelerde işverenleri temsil eden TÜHİS yetkilileri de konuya işveren gözüyle bakış açısı katarak katılım sağladı. Her iki taraf kendi durumunu ortaya koyarak ortak bir paydada birleşme yolunda ilerliyor. Kamu işçi maaşlarına zam konusu için çekişmeli bir pazarlık söz konusu.

İşçi Ücretlerine Ne Kadar Zam Yapılacak?

İşçi tarafında TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ, işveren tarafında TÜHİS olmak üzere sürdürülen görüşmelerin sonucunda işçi ücret zammı konusu netlik kazanacak. Kamuda çalışmakta olan 700 binden fazla işçi, görüşmelerin sonucundan etkilenecek. Nihai karar merakla bekleniyor.

kamu-isci.jpg

Her iki taraf (işveren ve işçi) ikramiye konusunda mutabık kaldılar. Ancak konunun taban ücret ile tavan ücret belirlenmesine geldiğinde farklı fikirler ve beklentiler ortaya çıktı. Devam eden görüşmelerde tavan maaş ile taban maaşa gelecek zam oranı için pazarlıklar sunuyor.

Yüzdelik bazda kararlaştırılacak olan işçi maaşları için görüşmelerin sonucu bekleniyor.

Kamu Çalışanları Sonuçları Bekliyor

Kamuya ait kuruluşlarda görev alan 700 bine yakın işçi görüşmelerin neticesini bekliyor. Demiryolları, Karayolları, Kömür işletmeleri, Hastaneler, üniversiteler, Milli Eğitim bakanlığı, şeker fabrikaları, il özel idareleri ve elektrik üretim santralleri çalışanları Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde 2023 yılında alınacak kararı araştırıyor.

Taban Ücret Beklentileri

İşçi ve işveren açısından ele alınan ikramiye konusunda hemfikir olunup ortak noktada buluşuldu. Ardından yüzdelik bazda gerçekleştirilecek olan taban ücret zammı konusuna sıra geldi. Kamu işçileri temsil eden TÜRK-İŞ ile HAK-İŞ, aylık brüt taban ücretinin 15 bin TL olması yönünde beklentisini ve talebini sundu.

İşverenleri temsil etmekte TÜHİS tarafından gelen ilk teklif ise 11 bin 500 lira değerinde oldu. Her iki tarafta da sunulan beklentiler masaya yatırıldı. Birleşilecek olan ortak paydanın ne olacağı merak konusu oldu.

Mutabık kalınan konuların haricinde geriye kalan maddelerin ele alınması için müzakereler devam ediyor. Sıradaki görüşme işverenlerin temsilcisi TÜHİS ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Kamu işçi zammı

İşçi Zam

Kamu Zam

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.