İşsiz Vatandaşlara 7950 TL İşsizlik Maaşı Başvuruları Alınmaya Başlandı

İşsiz Vatandaşlara 7950 TL İşsizlik Maaşı Başvuruları Alınmaya Başlandı

İŞKUR işsizlik maaşı başvuruları hakkında açıklama yaptı. Şartları yerine getiren vatandaşlara verilecek 7950 TL işsizlik maaşı için doğru kanallardan başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru koşullarına uygun olmayan işsizler, bu haktan yararlanamıyorlar.

İşsizlik maaşı başvuruları on binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, yeni başvuruların alınmaya başlandığı belirtildi. Toplam 10 aya kadar verilen işsizlik maaşı başvurusu için İŞKUR kaydınızın olması isteniyor.

Başvuru Koşulları Neler?

Bir iş yerinde çalışırken ayrılan veya sözleşmesi feshedilen kişiler işsizlik maaşı için başvurabilir. Kişilerin kendi isteği dışında işsiz kalması, bir kusura bağlı kovulmamış olması gerekiyor. Ayrıca sözleşme feshinden önce 120 gün hizmet akdine tabi olmak gerekiyor.
İşsizlik sigortası primi ödenmeyen kişiler İŞKUR işsizlik maaşı alamıyor. Başka bir deyişle, 600 gün yani kovulmadan önceki 3 sene sigorta işsizlik prim ödemelerinin yapılmış olması gerekiyor. Son olarak bildirim süresine de dikkat etmekte fayda var. Çünkü işsiz kalan kişinin bunu resmi tarihten itibaren 30 gün içinde İŞKUR’ a bildirmesi gerekiyor.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR işsizlik maaşı başvurusu kurumun kendi bünyesi veya online resmi web adresi üzerinden yapılıyor. Online başvuru yapacakların mutlaka bir kayıt oluşturması isteniyor. E devletle paralel şekilde oluşturulan kayıt sayesinde sigorta bilgileri veri tabanına işleniyor.

Elektronik ortamda www.iskur.gov.tr üzerinden işsizlik maaşı başvurusu yapacakların ana kategorileri takip etmesi yeterli olacaktır. Arama butonuna işsizlik maaşı talep yazdığınızda hak eden kişilerin başvuruları kabul ediliyor. İşsizlik maaşında tavan maaş 7 bin 945 TL olarak belirlenmiş durumda. Gün sayısı kapsamında miktar ve toplam ne kadar süre boyunca ödeme alınacağı değişiyor.

İşsizlik Ödeneği Kaç Ay Verilir?

İşsizlik ödeneği hesaplamasında son aldığınız maaşa göre ve sigorta prim ödemeleri durumuna göre hareket ediliyor. Sözleşme feshinden önce 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmişse 180 gün için maaş veriliyor. 900 gün için bu gün sayısı 240’a çıkarken, 1080 gün sigortalıda 300 güne kadar çıkıyor. İş yerinin ödediği primler işsizlik maaşı şeklinde geri ödenmiş oluyor.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.