Hazine Ve Maliye Bakanlığı 3600 Ek Gösterge Çalışması Yapıyor

Hazine Ve Maliye Bakanlığı 3600 Ek Gösterge Çalışması Yapıyor

Hazine ve maliye bakanlığı 3600 ek gösterge yapacağını ilan etti. Farklı unvanlarda yapılacak gösterge sağlık, diyanet, emniyet unvanlarında öne sürüldüğü belirtildi.

Recep Tayyip Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı 3600 ek gösterge yapacağını duyurdu. Göstergeler polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenler için öncelikli olduğu belirtildi. Hemşireler için en az 4 yıllık yükseköğretim mezunları olması gerektiği belirletilmiştir.

Yapılan açıklamada 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak hemşire, öğretmen, Birinci Sınıf haricindeki Emniyet Müdürü sıfatını kazanmış olanlar ile bu hizmet sınıfındaki polis ve diğer personel ile 'Din Hizmetleri Sınıfı'ndaki en az dört yıllık dini yükseköğrenim mezunlarının ek göstergeleri kazanılmış hak aylık dereceleri itibariyle yükseltilerek söz konusu personelin 1 inci derecedeki ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi amaçlanmıştır’’ açıklanmasında bulundu.

Belirtilen unvanların 4 yıllık fakülte mezunu olmaları 4 yıllık fakülte mezunu olanların ek gelirleri 3000 den 3600 e kadar çıkarılacağı belirtilmiştir. Belirtilen ilana göre 2 milyona yakın polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin maaşları ciddi oranda artacağı belirtilmiştir.

Belirtilen unvan grubunun kriterlerin sonradan değişebileceği emekli olup olmamış memurların gelirini etkileyeceği belirtilmiştir. Lise mezunu adaylarında bu gelirden yararlanacağı belirtilmiştir.

Hemşire olarak gelirden yaralanan adayların 4 yılık fakülte okuyor ise gelirlerinin 3600 e, sağlık hizmetleri, din hizmetleri, emniyet hizmetleri içinde aynı şeylerin geçerli olduğu belirtilmiştir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum