Hayvancılıkta Geri Ödemesiz Destek Ödemesi! 2023

Hayvancılıkta Geri Ödemesiz Destek Ödemesi! 2023

2023 yılı hayvancılık geri ödemesiz destek olacak mı? Hangi kurumlar hayvancılık için hibe veriyor? Başvuru şartları neler? Geçtiğimiz yıllarda pek çok kurum tarafından hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşanlara çeşitli yardımlar yapıldığı biliniyor.

Bu yardımların tutarı değişkenlik gösterse de geri ödemesiz pek çok destek çeşidinden bahsedebilmek mümkün. Geçtiğimiz yıl yalnızca belirli illere yönelik olarak gerçekleştirilen bu destek önümüzdeki yıl için tüm illere genişletilmiş durumda. Siz de hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşıyorsanız bu desteklerden faydalanabilirsiniz.

Hangi Kurumlar Çiftçilere Geri Ödemesiz Hibe Vermektedir?

Bilindiği üzere çiftçilere geri ödemesiz hibe veren pek çok farklı kurumdan söz etmek mümkün olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle ahır yapımı ve çiftlik kurmak için bu desteklerden faydalanmak mümkün.

  • Pek çok alanda verdiği destekler ile ön plana çıkan KOSGEB hayvancılık alanında da yardımları ile biliniyor. Bu kurum %60’a varan hibe desteği sağlıyor.
  • Ahır yapımı için destek sağlayan kurumlardan biri ise Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak karşımıza çıkıyor. Kurum %80’e varan hibe desteği sağlıyor.
  • KKYPD, tüm illerde geçerli olmak üzere ahır yapımı için %50 hibe desteği sağlıyor.
  • Ziraat Bankası da faizsiz kredi desteği ile son yıllarda çiftçilik ile uğraşanlar tarafından tercih edilmektedir.

Hangi Sektörlere Yüzde 50 Destek Hibesi Verilmektedir?

Pek çok kişinin merak ettiği yüzde 50 destek hibesi hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşanlara sağlanmaktadır. Büyükbaş ya da küçükbaş hayvancılık ile uğraşanların bu destekten faydalanabileceği gibi ticari amaçla hayvancılık ile ilgilenenler de bu destekten yararlanabilir. Süt soğutma tankı, otomatik suluk, süt sağım sistemi, gübre ayırıcı gibi araçların alınması için ya da bir ahır kurabilmek için hibelere başvuru yapabilirsiniz.

Geri Ödemesiz Hayvancılık Hibesi için Başvuru Şartları Nelerdir?

Kişilerin en az 1 yıl süre ile hayvancılıkla uğraşıyor olması, hibe projesi kapsamında yer alan bir şehirde bulunuyor olması geri ödemesiz hayvancılık hibesi için başvuru şartları arasındadır. Net başvuru şartları hangi hibe için başvuru yapmak istediğinize göre değişkenlik göstermektedir.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.