Havaalanları Türkiye’den 2000 İşçi Alımı Yapacak

Havaalanları Türkiye’den 2000 İşçi Alımı Yapacak

Havacılık sektöründen personel alımı yapılacağına dair açıklamalar geldi. Havayollarındaki son zamanlarda oluşan yoğunluğa yetişemeyen Alman havaalanları için Türkiye’den personel alımı yapacakları düşünülmektedir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik durumlar ile ailevi vb, gibi zor durumlarda kalan ve çalıştığı kurumlarda iş olmayınca işlerini bırakmak zorunda kalan vatandaşlar işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar.

Şu zamanlarda azalınca ve yaz aylarında vatandaşların tatil planları yapıp havalimanlarına yönelmesi ile özellikle Havacılık sektörlerine oluşan yoğunluğa yetişmedikleri için Almanya havaalanları bu konuda Türkiye den 2000 personel alımı yapacağı beklenmektedir.

Almanya İşçi Alımı Yapabilir

Almayanın DSP haber ajansının yapmış olduğu habere göre Almanya’daki havacılık sektörü son zamanlarda oluşan yoğunluğa yetişemedikleri için Türkiye’den 2000 personel alımı yapmayı planladıkları ve bir grup havacılık grubu bu konudaki net tavırlarını ortaya koyarak cuma günü bu konuyla ilgili çalışma bakanlığına dilekçe verildiği söylentiler arasında yer almaktadır.

Verilen dilekçenin onaylanması sonucu Havacılık sektörü ile sektörü kaosa yol açan (sürüklemekle tehdit eden) acil olarak bilinen ve zor günleri atlatmak için Türkiye’den geçici check-in personeli ile diğer yer hizmetleri personeli alabilecektir.

Havaalanı İşçi Alımı

Havayollarını tercih eden vatandaşlar Frankfurt ile Münih havalimanlarına geldiği zaman check-in ile güvenlik kontrol noktalarında oluşan yoğunluklar için şikâyetlerde bulanan vatanlar ayrıca Almanya’nın diğer havalimanlarında da aynı sıkıntılar yaşanmaktadır.

Bu gibi sorunlar için önlemde bulunması gerektiğini söyleyen vatandaşlar Almanya havacılık sektörü nün yapmış olduğu açıklama ise bu konulardaki yoğunluğu azaltmak çok sayıda personel alımı yapacak olup personel alım için özellikle ilk tercihimiz Türkiye’dir diye söylemlerde bulundu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum