Göçmene 20 Bin TL Maaş! Bu Elemanlara 20.000 TL Maaş Verilmesi Planlanıyor

Göçmene 20 Bin TL Maaş! Bu Elemanlara 20.000 TL Maaş Verilmesi Planlanıyor

Son zamanlarda personel alımında problem yaşandığı belirtilmektedir. Söz konusu çalışma alanının çobanlık olduğu bilinen personel alımında bireylere 20.000 TL maaş verileceği açıklanmaktadır.

Göçmen Çobana 20 Bin TL Maaş

Ülkemizde çoban istihdamının sağlandığı belirtilmektedir. Fakat bu iş kolu içerisinde çalışmak için personellerin olmadığı ya da başka bir deyiş ile bu meslek dalında çalışabilecek personellerin bulunamadığı yönünde sonuçların olduğu karşımıza çıkmaktadır.

Bu neden ile farklı bölgelerden çoban olarak istihdam edilecek göçmen çobanlara ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda göçmen çobanların genel itibari ile İran bölgesinden getirildiği bilinmektedir.

20.000 TL Maaş ile Birlikte Çoban Olmak

Söz konusu iş ilanının detaylarına göre bakıldığında 20.000 TL maaş ile birlikte çoban olmak konusunun mümkün olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda açıklanan iş ilanına göre bu miktardaki maaşın yanı sıra sigorta yapılacağı da belirtiliyor.

Tüm bunlara ek olarak personel olarak alınacak çobanın yiyecek, içecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının da sağlanacağı karşımıza çıkmaktadır. Bu iş ilanı için ülkemizde çalışanlarınsa İranlı olduğu görülmektedir. Yukarıda da değinildiği üzere ülkemiz içerisinde bu alanda istihdam edilecek personel konusunda sıkıntı yaşanıyor.

Tarım ve Hayvanlık Sektöründe Yaşanılan Bu Sorun Bir Çözüm Bekliyor

Bilindiği üzere çoban mesleği ülke ekonomisini de kalkındıran bir meslek olarak bilinmektedir. Bu neden ile Tarım ve Hayvancılık sektöründe yaşanılan bu açıklık problemi en kısa süre içerisinde çözüme kavuşmak için beklemektedir. Erzincan’da çoban ihtiyacının göçmenlerle birlikte kapatılmaya çalışıldığı belirtilmektedir.

İran’dan Göçmen Çoban

Araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere göre bakıldığında Erzincan ili içerisinde çoban olarak istihdam edilmek için İran bölgesinden göçmen çobanların geldiği belirtilmektedir. Bu göçmen çobanların ise Munzur Dağları bölgesinde koyun sürülerine çobanlık yaptığı karşımıza çıkmaktadır. Göçmen çobanların ise ülkemiz içerisinde ilkbahar ve yaz dönemleri içerisinde koyunları otlatacak personelin eksikliği sebebi ile getirildiği bilinmektedir. Bu çobanların ise 20.000 TL maaş ve sigorta ile birlikte çalıştırıldığı görülmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.