Fizyoterapist Nasıl Olunur? Sağlık Çalışanı Maaşları

Fizyoterapist Nasıl Olunur? Sağlık Çalışanı Maaşları

Bu yazımızda fizyoterapist ne yapar ve nasıl fizyoterapist olunur sorusunu cevaplayacağız. Fizyoterapistle uzmanların koyduğu tanıya göre hastalara tedavi uygulayan sağlık çalışanlarıdır. Fizyoterapist olabilmek için bazı şartlar var.

Kas rahatsızlıkları, bel ve eklem ağrıları yaralanmalarda meydana gelen sorunlara yönelik programlar hazırlar ve tedavi uygulamasını başlatır. Bu meslekte çalışanlar tanı koyamazlar. Bir uzman tarafından konulan tanıya göre hastaya çalışma planı hazırlayarak bunu uygularlar.

  • Fizyoterapistler doktor ve hemşirelerle beraber çalışırlar.
  • Hastalara egzersiz programları yapar hastalıklarını iyileştirir ya da minimum düzeye indirirler.
  • Fizyoterapist bölümü mezunu olanlar denge ve koordinasyonların sağlanmasına yardımcı olurlar.
  • Tedavi sürecini ve sonrasını raporlayarak resmi olarak kayıtlara geçirirler.

İyi Bir Fizyoterapist Nasıl Olunur?

Alanında başarılı olmak ve kendini geliştirmelisiniz. Bunun yanı sıra empati beceriniz ve iletişim yönünüz oldukça güçlü olmalı hastalara karşı anlayışlı ve sabırlı olmalısınız. Hasta mahremiyetine dikkat etmeli etik değerler çerçevesinde işinizi yerine getirmelisiniz. Sorumluluklarınızı bilmeli işinizi önemsemelisiniz. Mesleğinizde gerekli aletleri kullanım detaylarını bilmelisiniz.

Fizyoterapist Nasıl Olunur?

TYT ve AYT sınavına girerek bu bölümün olduğu üniversiteleri tercih etmeniz gerekmektedir. Üniversite tercihinden sonra lisans eğitimi görerek 4 yılın sonunda istenen kredi derslerini alıp, mezuniyete hak kazanmalısınız. Fizyoterapist bölümünü bitirdikten sonra KPSS sınavına girerek kamuya geçebilir ya da özel bir hastanede göreve başlayabilirsiniz. 4 yıllık bölümü bitirdiğiniz takdirde siz de fizyoterapist olabilirsiniz.

Fizyoterapistler Nerede ve Hangi Hizmet Sektöründe Çalışır?

Yukarıda belirttiğimiz gibi özel veya devlet hastanelerinde çalışabilirsiniz. Bunun yanında bakım evleri, fizik tedavi merkezleri, özel spor klinikleri gibi birçok alanda çalışma fırsatınız vardır.

Başta sağlık olmak üzere spor, eğitim, turizm gibi birçok sektörde de faaliyet göstermektedir. Mesleğin birçok geniş alana yayılan yelpazesi bulunmaktadır.

Fizyoterapistler Ne Kadar Ücret ile Çalışmaktadır?

Çalışacağınız kuruma göre fizyoterapist maaşları değişkenlik göstermektedir. Kamuya atanan bir fizyoterapist yaklaşık 8 bin TL maaş almaktadır. 4 yıllık fizyoterapi ve rehabilitasyon mezununun fizyoterapist maaşı özelde 4.250 ve 11.570 TL arasında değişmektedir. Bu noktada ortalamaya baktığımızda 6.150 TL olarak maaş alınıyor diyebiliriz.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.