Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Toplandı

Başkanlığını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yaptığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşti. Toplantıda neler konuşuldu? Hangi kararlar alındı? İşte detaylar…

Bu yıl 5.si gerçekleşen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu katıldı.

Neler Konuşuldu? Hangi Kararlar Alındı?

Merakla beklenen Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında neler konuşuldu? sorusunun cevabı toplantı sonrası yapılan açıklama ile kamuoyuna paylaşıldı.

Öncelikle genel açıklama olarak, ulusal ve uluslararası piyasalardaki olası tüm gelişmelere karşı alınabilecek tüm önlemlerin değerlendirildiği belirtildi.

Toplantıda ayrıca, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın Türkiye ve küresel ekonomiye etkileri ve çözümleri ile ilgili konuşulduğu ve de kamuoyu üstünde ciddi tartışmalara neden olan bazı gıdalar hakkında, manipüle edilen ve aslı olmayan iddialar üzerine, konuşulduğu ve sonuç olarak gıda konusunda arz anlamında bir güvenlik sıkıntısının olmadığı açıklamaları yapılmıştır.

Enerji konusunda da tüm dünyayı kapsayan fiyat artışları üzerine konuşulduğu, öncelikle doğalgaz ve petrol olmak üzere tüm ara mallar ve hammaddelerin tedarik süreçleri ile ilgili ortaya çıkan sorunlar, gelişmeler ve çözümleri hakkında konuşulduğu, enerji ve gıda arzı ve güvenliği noktasında ciddi önlemler alınacağı belirtildi.

Son olarak ta, turizm sektörünün problemleri hakkında, yapılması gerekenler ve atılacak adımların değerlendirildiği belirtildi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı kararlarının kamuoyu paylaşımı ile 5. kez toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonlandı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.