Ekonomi İçin Sosyal Plan Hazırlandı

Ekonomi İçin Sosyal Plan Hazırlandı

Ekonomi alanında yeni atılımlar yapılmaya başlandı. Hükümet, vatandaşların ekonomik anlamda rahatlaması için bir takım önlemler almaya karar verdi.

Ekonomi hedefleri yeniden şekilleniyor. Yeni ekonomi paketleri ile vatandaşların ekonomik sorunlarına çözüm aranacak.

Yapılacak ilk düzenlemenin ise asgari ücrette olması bekleniyor. Asgari ücretle beraber 3600 ek gösterge ve emeklilere yönelik programlarda yer alıyor.

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ekonomi alanında yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalar sürüyor. Hükümet her kesimden vatandaşı rahatlatacak düzenlemeleri plan dahilinde sunmayı düşünüyor.

Vatandaşlar için kapsamlı çalışmalardan kaç kişinin yararlanacağı da merakla bekleniyor.

Asgaride İyileştirme Bekleniyor

Aralık ayında görüşülmesi planlanan asgari ücretin vatandaşın refahını artıracak şekilde düzenlemesi bekleniyor. Söylentilere göre Asgari ücretten yapılan 751 TL’lik kesintinin alınmaması düşünülüyor. Bazı kesimler ise asgari ücretten kesilen vergi sayısının azalacağını tahmin ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu alanda çalışmalarını sürdürüyor. 2022 yılında asgari ücrete yapılacak zamın yüksek olması bekliyor.

3600 Ek Gösterge Geliyor

Hükümetin 3600 ek gösterge için adım atacağı planlanıyor. 3600 ek gösterge çalışmasının tamamlanması sonrasında emeklilik ikramiyesinde de artış olması düşünülüyor.

Binlerce memurun beklediği göstergenin TBMM’ye getirilmesi planlanıyor. Ayrıca hükümetin sözleşmelilerin kadro haklarına sahip olması için çalışmalara da başladı.

Bakanlık tarafından yürütülen çalışma kapsamında, bakanlıklar ve kamu kuruluşlarının da görüşleri de dinlenecek. Sendikaların görüşleri sonrasında nihai kararların alınması bekleniyor.

Emekli Maaşları Ne Olacak?

Emekli maaşlarının düzeltilmesi içinde çalışmalar gerçekleştiriliyor. 2.000 TL’nin altında maaş alan emeklilere zam yapılması düşünülüyor.

EYT’liler Unutulmadı

2022 yılında gerçekleştirilecek son düzenleme ise EYT’ye yönelik olması planlanıyor.

Emeklilikte yaşa takılanlar hakkında yaş sınırı ve devlete olan maliyetleri üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor. Hükümet tarafında adımların yakın zamanda atılması bekleniyor.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.