e-Devlet Üzerinden Hasar Tespiti Sorgulama Ekranı Açıldı! 2023

e-Devlet Üzerinden Hasar Tespiti Sorgulama Ekranı Açıldı! 2023

Türkiye’nin deprem bölgesi olmasından kaynaklı, ülkemiz de hemen hemen her gün deprem olmaktadır. Deprem dolayısıyla yıkılmayan evler hasarlı ise, hasar durumlarını e-Devlet üzerinden sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

10 ili etkileyen ve Kahramanmaraş Pazarcık da meydana gelen deprem sonucun bölgede ki bulunan evleriniz için hasar sorgulaması yapabilirsiniz.

e-Devlet Hasar Sorgulaması Nasıl Yapılacak?

Evlerin de hasar olan ve hasar sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile e-Devlet hizmet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından e-Devlet uygulaması veya web sitesi üzerin de bulunan arama ikonuna tıklayarak “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı / Hasar Tespiti” sekmesi üzerinden hasar tespit işlemlerini online olarak kolaylıkla yapacaklardır.

Ayrıca vatandaşlar:Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ALO 170, doğal afet yaşanan il belediyesi telefon numarası, doğal afetin yaşandığı il Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü telefon numarası, ilçe kaymakamlıkları telefon numaraları ve Dask ALO 125 hattı üzerinden de hasar tespiti yapabileceklerdir.

Evde Oluşabilecek Hasar Çeşitleri Nedir?

Hasarsız Bina: Deprem anında veya sonrasın da hiçbir hasar almamış olan binalardır.

Az Hasarlı Bina: Deprem esnasın da boyaları dökülmüş, sıvaları dökülen binalardır. Ayrıca duvarların da ince çatlaklar olan binalar da az hasarlı binalara girmektedir.

Orta hasarlı bina: Duvarlar da ince yarıklar meydana gelen binalar orta hasarlı binalar olmak üzere değerlendirilir. Bu binaların onarılma ihtimali vardır. Kolan sağlamsa onarıldıktan sonra depremzedenin evin de yaşamasına izin verilir.

Ağır hasarlı bina: Bu binalar da doğal afet sonucun da onarılması mümkün olmayan yarıklar ve kolonlar da sıkıntılar meydana gelmiş demektir. Ağır hasarlı binalar da vatandaşın yaşamasına izin verilmez ve yıkılır.

Acil yıkılacak bina: Bu binaların hasar değerleri yüksektir. Eşya veya vatandaşın girişine izin verilmez ve bina acilen yıkılır.

Eviniz de hasar tespiti yapmak için tıklayınız.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.