Diğer Aile Yardımı Ne Kadar? Şartları Neler?

Diğer Aile Yardımı Ne Kadar? Şartları Neler?

Diğer aile yardımının ne olduğu yardımın ne kadar yapıldığı ya da şartların neler olduğu noktasında sizlere bilgilendirici cevaplar vermeye çalışacağız. Vatandaşlar başvuru için neler yapacak.

Diğer Aile Yardımı Nedir?

Sosyal yardım parası olarak da bilinmekte olan diğer aile yardımı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla ihtiyacı olan kişilere verilmektedir. Önceden Kaymakamlıklar ile başvuruları alınan bu yardımın artık E – Devler üzerinden de başvuruları alınmaktadır.

Ne Kadar?

Pandemiyle birlikte hız kazanmakta olan sosyal destekler her geçen gün daha da artmaktadır. Özellikle işsiz kalmış olan ve ihtiyacı olan aileler için bu yardımlar oldukça önemlidir. Peki diğer aile yardımı ne kadar? Her aileye 300 – 1000 TL arasında verilmekte olan bu destek sadece tek seferlik olarak verilmekte ve Vakıflar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. Hem Kaymakamlıklar hem de E – Devlet üzerinden bu yardıma başvuru yapılması mümkündür.

Nasıl Alınır?

E – Devlet üzerinden ya da Kaymakamlıklardan alınan başvurular ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuruları değerlendirmeye almıştır. Bu noktada en çok merak edilmekte olan sorulardan biri de diğer aile yardımı nasıl alınır? Olmaktadır. Nakit ve tek seferlik olarak verilen bu yardım PTT aracılığıyla ailelere dağıtılmaktadır. Bazı ailelere 2 ya da 3 ayda bir olarak da verilen bu destek pek çok aileye tek sefer için verilmektedir. Daha önce yoksulluğu tespit edilmiş olan kişiler öncelikli tutularak başvurular dikkate alınmaktadır.

Sorgulama Nasıl Yapılır?

Diğer aile yardımı için başvuru yapmış olan kişiler işlemin ne zaman sonuçlanacağını ya da yardım alınıp alınamayacağını merak etmektedir. Bu yüzden de E – Devlet kullanılarak diğer aile yardımı sorgulama işlemi yapılmaktadır. Sonuç olumlu ya da olumsuz olsa bile bu u E – Devlet üzerinden sorgulayıp görebilirsiniz. Başvurusu onaylananlar yardı parasını PTT aracılığıyla alabilirler. Başvuru ödendiği halde parasını alamayanlar da ALO 144 hattını arayabilirler. Bu yardıma başvuru yapan kişiler kurumun yoğunluğuna göre 2 hafta içinde sonuç almaktadır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.