Devlet İcralık Olan Vatandaşa Destek Verecek! Elektrik Doğalgaz Su Telefon

Devlet İcralık Olan Vatandaşa Destek Verecek! Elektrik Doğalgaz Su Telefon

Dar gelirli vatandaşların İcra ve haciz sorununu çözmek için destek paketi hazırlandı. 9 milyona yakın ihtiyaç sahibi vatandaşa 30 milyar lira tutarındaki icra borcu tasfiye edileceği belirtilmiştir. Devlet icralık olan vatandaşlara destek verecek.

Elektrik su doğalgaz telefon gibi temel ihtiyaçlara ait sözleşmelerden kaynaklanan borçları devlet üstleneceği belirtilmiştir. Dar gelirli vatandaşların İcra ve haciz sorunu çözmek amacıyla 30 milyar lira tutarında icra borcu tasfiye edildi.

Ekonomi yönetiminin uzun süredir üzerinde çalıştığı dar gelirlilere yönelik destek paketi yapılacak.

Değerlendirmiş olan İcra ve haciz soruları çözecek paketin 9 milyona yakın vatandaşın icra takibine düşen 30 milyar lira civarındaki borcu tasfiye edilecek.

5 milyona yakın ailenin 2000 liraya kadar borcu icradan düşecektir Bu amaçla ailelerin icradan düşecektir Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında Gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek.

Bir milyona yakın vatandaşın Varlık Yönetim şirketlerine devredilmiş 2500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet düzenleyeceği belirtilmiştir Hazine ve maliye bakanı Nurettin nebatı düzenlemeyi anlattı.

Bakan Nebati, “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.” açıklamasında bulundu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.