Daire Tabibi Nasıl Olunur? İşçi Alımı Olma Maddeleri

Daire Tabibi Nasıl Olunur? İşçi Alımı Olma Maddeleri

Kurumlarda yapılacak olan yiyecek içecek konularıyla ilgili görev alanı olan daire tabibi nasıl olunur görev ve taşıması gereken nitelikleri sizlere sıralayalım. İşçi alımına başvuru yapabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır.

Daire tabibi nasıl olunur, sağlık meslekleri bölümünden mezun olan kişilerin kurumlarda yapılacak olan yemek, toplantı gibi organizasyonların başında duran ve kalori gibi durumları hesaplayan kişilerden oluşmaktadır.

Daire başkanlığının ve misafirlerine ait çay ocağı veya yemekhane gibi mekanlarda denetim ve hijyenik kontrol yaparak görevini yerine getirir. Sağlık okullarından mezun olan bu görev için yapılan sınavlar sonucunda yerleşebilirsiniz.

Daire Tabibi Ne İş Yapar?

Daire de bulunan başkanların, çalışanların ve misafirlerin hijyenik bir ortamda bulunması için bütün tedbirleri alan bu kişilerin esas görevlerini sizlere sıralayalım.

  • Kendisine bilgi için gelenlere sağlık konusunda yardımcı olmak,
  • Bazı görevler gereği iş birliği içinde kurumda düzenlenecek olan seminer, konferans düzenlemelerine yapmak,
  • Kurumda olası bir bulaşan hastalıklar için tedbir almak,
  • Tabiplik görevi için eksik olan araç gereçleri, malzemeleri daire başkanlığına ya da satın alma amirine rapor halinde iletmek,
  • Başkanlık katında bulunan yemek hizmetlerinde gıdaların bitmesi, kullanılacak malzemelerin hijyenik ortamlarda kullanılmasını sağlamak,
  • Şube değişikliği ya da başka kuruma geçilmesi durumunda raporları hazırlamak ve üst yöneticilere teslim etmek,
  • Dairede çalışan personellerin kılık kıyafet, hijyen, düzen gibi durumlarını takip etmek ve olumsuzlukları doğru yönlendirerek çözmek,

Yukarıda saydığımız görevler daire tabibi ne iş yapar sorularınıza cevap niteliği taşımaktadır.

Daire Tabibinin Maaşları Ne Kadar?

Meslek görevine başlamadan önce adayların ve aday olmak isteyenlerin merak ettiği diğer bir hususta maaşları hakkında bilmektir.

Daire de çalışan tabiplerin kıdem farklılığı olacağı için maaşlarında farklılık olabilir. Yeni göreve başlayan bir daire tabibinin maaşı ne kadar sorusuna ortalama 7.440 TL ile başlandığı bilinmektedir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.