Cumhurbaşkanından Asgari Ücrete İkinci Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanından Asgari Ücrete İkinci Zam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ikinci zam açıklaması hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Recep Tayyip Erdoğan NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi toplantısına katıldıktan sonra dönüş yaparken uçakta gazetecilerin sorula

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya-Ukrayna savaşı için Belçika’da NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesine katıldı. Rusya-Ukrayna savaşına dair konuşulan toplantı sonrasında Türkiye’ye dönerken uçakta gazetecilerin sordukları soruları yanıtladı. Erdoğan “Üzerimize düşeni imkanlarımız dahilinde yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan böyle bir şeyi esirgemeyiz.” açıklamasında bulundu.

Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soru şöyle;

Yılbaşı’nda asgari ücret ve memur maaş zammını belirledikten sonra “gerekirse yıl ortasına doğru enflasyon ve bulunan dönemin şartlarını değerlendirme yaparak tekrar bir değerlendirme yapılabilir” açıklamalarında bulundunuz. Türk-iş Başkanı Ergün Atalay’da bize davet gelir ise masaya otururuz açıklamasında bulundu. Yılın ortalarında asgari ücrete ikinci zam gibi bir gelişme var mı? Bir diğeri ise emekliler bayram ikramiyesi bekliyor.

Emeklilere herhangi bir müjdeniz var mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gazetecilere Verdiği Cevap Şöyle;

Asgari ücrete zam yapılalı 3 ay oldu. Yıl ortasına doğru geldiğimizde zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı mevcut durumu getirerek gerekeni yapacağız. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunulmuştur. Yapılacak olan görüşmelerde yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerekir ise biz kesinlikle vatandaşımızdan ve işçilerimizden böyle bir şeyi asla esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete ikinci zam konusunda böyle açıklamalarda bulundu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.