Cumhurbaşkanı Açıkladı Müjde! Devlet Borçlarına Af Geliyor

Cumhurbaşkanı Açıkladı Müjde! Devlet Borçlarına Af Geliyor

Dün Açıklandı! Devlet borçlarına af geliyor. Hangi tarihten önceki borçlara af gelecek? Ne kadar borcunuz olursa, af programından yararlanabilirsiniz? Borç yapılandırma paketi hangi borçları kapsayacak! Konuya ilişkin detaylar haber içeriğimiz de verildi

23 Ocak 2023 tarihin de yapılan kabine toplantısının ardından detaylar belli oldu ve gerekli açıklamalar yapıldı. Borç yapılandırma paketi ile 2 bin liranın altında ki devlet borçları silinecek ve 2 bin lira üzerin de olan borçlar için ise yapılacak olan yapılandırma düzenlemesi ile taksitle ödeme imkanı sunulacak.

para-cezasi.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün müjdeyi verdi ve konuya ilişkin Kabine toplantısının ardından açıklamalar da bulundu!

Cumhurbaşkanı: “2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek düzenlemeyi yapmıştık. Aynı uygulamayı vergi dairelerimiz için hayata geçiriyoruz. 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.”

“Vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, SGK, belediyeler, il özel idareleri gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçların cezalarını kaldırıyoruz. Bu borçları belirli oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacaktır. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesini sağlıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Aynı zaman da Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamaya göre; trafik ceza puanları siliniyor ve ehliyete affının da geçmesiyle 10 bine yakın ehliyet de iade edilecektir. (Alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücü halleri dışında ceza puanları silinecektir.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.