Çalışma Bakanlığı Kademeli Memur ve Emekli Zammı Olacak Dedi

Çalışma Bakanlığı Kademeli Memur ve Emekli Zammı Olacak Dedi

Çalışma Bakanlığı memur ve emekli zammı konusunda kademeli bir işlem olacağından bahsetti. Asgari ücret açıklamasının ardından gözler emekli ve memur zamlarına çevrilmişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur ve emekli zammı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Kademeli olarak memur ve emekli maaşlarının zamlanacağına yönelik bilgi verildi.

Enflasyon Üzerinde Sosyal Transfer Hedefleniyor

Yakın dönemde gündeme gelen asgari ücret zammı ile 2022’de maaşlar 4 bin 253 TL olacak. Bilgin gündeme gelen maaş zammı ardından memur ve emekli zamları konusunda bilgilendirme yaptı.

En alt düzeyde alınan emekli maaşı dikkate alınarak daha yukarılara doğru düzenleme olduğunu söyledi.  Memur olarak çalışanların ise sosyal transferlerinin enflasyon üzerinde gerçekleşeceğini belirtti. Ayrıca asgari ücret almayanlar için AGİ uygulamasının da sürdürüleceğini ifade etti.

Güncellenecek olan maaşlar milyonlar tarafından merakla bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur sendikalarıyla ilgili görüşmelerin yapıldığını söyledi.  Mutabakat konusunda bazı hususların öne çıkarıldığı ve sözleşme kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Refah Puanına Yansıma Olacak

Enflasyon ve refah puanına da değinen Bilgin, yarım puanlık farkta da refah puanına yansıma olacağını söyledi. Emekliler ve en alt düzeyde emekli maaşı alanlar için aşamalı işlem olacağı yinelendi. Asgari ücretli olmayanlar için de aginin devam edeceği belirtildi.

Asgari Geçim İndirimi hakkında da konuşan Bilgin, maaşları asgari ücretten yukarıda olanlar için pozitif bir destek olacağını söyledi.

3600 Ek Gösterge Takvimi Şekillenecek

Çalışma Bakanı Bilgin 3600 ek gösterge takviminin şekilleneceği konusunda da çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Gelecek haftalarda gündeme alınacak olan konuya dair takvimlendirme yapılacağı söylendi. Yeni yılda sosyal ortaklarla beraber gündeme yeniden gelecek olan bir konunun olduğunu ifade etti.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.