Burs Veren Vakıf Ve Kamu Kurumu Listeleri Açıkladı 500-4 Bin TL Burs

Burs Veren Vakıf Ve Kamu Kurumu Listeleri Açıkladı 500-4 Bin TL Burs

Eğitim öğretim gören öğrencilere kolaylık sağlanmak üzere burs veren vakıf kamu kurumları öğrencilere aylık burs verme fırsatı sunuyor. Öğrenciler yeni dönem eğitim dönem için burslar planlanmakta. İşte beklenen ilan geldi!

Öğrenciler aylık eğitim öğretim masraflarını karşılaya bilmesi için ve maddi durumlarını kolaylaştırmaktan dolayı vakıf kurumları harekete geçerek öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için harekete geçti. 2022-2023 olan yeni dönem eğitim öğretim burs fiyatları belirlenme aşamasında. Kısa süre içinde eğitim dönemine başlangıca yakın bursları dağıtmaya yeniden başlayacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Bursu

Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversitelerin 2 yıllık Önlinsans veya 4 yıllık lisans alanları da okuyan öğrencilere burs fırsatı tanıyor. Vakıf müdürlüğü tarafınca yenin eğitim dönemi için planlanan burs fiyatlarını artırma kapsamında proje geliştiriyor. Gecen yıla göre biraz fazla artırma planlanıp gerçekleştirme aşamasındalar. Adayların burs müracaat işlemlerin 2022 kasım ayında başlanması planlanmaktadır. Adaylar için şu anda ö görülen yeni burs fiyatı 4 bin TL arasında olduğu ön görülmektedir.

TUBİTAK kurum bursu

TÜBİTAK’ta olmak üzere diğer vakıf kurumları gibi öğrencilere mağdur etmemek için eğitim öğretim gören tüm üniversiteli öğrencilerine burs fırsatı sunarak yükünü hafifleştirip maddi açıdan ferah sağlıyor. TUBİTAK’IN verdiği burs sayesinde öğrencilerin maddi açıdan büyük bir yardımda dokunmuş oluyor. TUBİTAK’ öncelik olarak başarılı olan öğrencilere sunarak burs veriyor. Aylık 4 bin TL civarları burs fiyatları belirlenip bu fiyat aralığında verilmeyi planlanıyor. Daha önceki yıllarda ise 500 TL’den başlayarak verilmiş olup bu yılki fiyatı yüksek tutup öğrenci her ihtiyacını karşılaya bilmesi için 4 bin TL verileceği belirtilmiştir. Burs başvuru tarihleri 30 Ekim 2022 ila 19 Kasım 2022 aralığında gerçekleşmesi bekleniyor.

Anadolu Vakıf Bursu

Anadolu vakfı devlet ya da özel vakıf Üniversitelere de okuyan öğrenciler maddi açıdan kolaylık sağlanması için burs fırsatı tanıyor. Diğer vakıf kurumları gibi aynı durumda öğrencilerin yıllık ihtiyaçları ve eğitim için verilen ihtiyaçların karşılanmak üzere tüm eğitim öğretim gören öğrencilere burs imkanı sunarak maddi açıdan yükü hafifletmek için burs verilmektedir. Daha önceki verilen burs fiyatı 450 TL olup bu yılki fiyat değişikliğine tabi tutularak 500 TL olarak belirlenmiştir. Burs müracaatları ise 30 Eylül 2022 de başlamaktadır. Adayların sayfalarımız takipte kalarak burs ile ilgili bilgilendirmeler ilerleyen günlerdeki güncel bilgiler paylaşılacaktır.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.