Borç Yapılandırmasında Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Borç Yapılandırmasında Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Yapılandırma kanunu sayesinde milyonlarca borcu olan vatandaşın borçlarına en uygun şekilde ödeme imkanları sunulmaktadır. Buradaki hedef ise tam olarak 1 trilyon 300 milyar borcun yapılandırılmasıdır. Borçların yapılandırılması konusunda neler yapılacak?

Borç Yapılandırma Duyurusu

Cumhuriyet tarihi için oldukça önemli ve de büyük bir borç yapılandırması olan bu karar resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğü girmiştir. 1 trilyon 300 milyar liralık olan borcun yapılandırılması düşünülmektedir. 13 adet kurumunda alacakları bu kapsama dahil edilmiştir. Bu durumda ne kadar borç yapılandırılacak? Konusunda bu 1 trilyon 300 milyar olan ciddi rakamdan söz etmek mümkündür.

Başvurular İçin Yapılması Gerekenler

Borç yapılandırmasından faydalanılması adına yeminli mali müşavir Abdullah Tolu’dan gelen açıklamaya göre kanunun yürürlüğe girmesi başvurunun yapılması için yeterli olmamaktadır. Bu nedenle ilgili olan kurum ve kuruluşlarında tebliğ yayınlaması gerekir. Gümrük idaresi, SGK, gelir idaresi başkanlığı buna ilişkin olarak tebliğ yayınlamıştır.

Başvurular Nasıl Alınıyor?

Borçların yapılandırılması konusunda kişilerin yapacakları başvurular kademeli olarak yapılmaktadır. Bu nedenle başvurular nasıl alınıyor? Konusunda kişilerin dava, inceleme ve tarhiyat aşamasında olan başvuruları başlamıştır. Kişilerin yapmakta olduğu başvurularda kademeli olarak ilerlenmesi sayesinde de Nisanın ilk hafta sonu itibariyle tüm başvuruların alınması beklenmektedir.

borc-yapilandirma.jpg

Borç Yapılandırması İçin Son Tarih Nedir?

Vergi borcu bulunan ve bu borçların 31 Aralık 2022’den önce olanları başvuru kapsamına girmekte ve vergi borcu başvuruları da alınmaktadır. Başvurular 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapıldığı takdirde kabul edilmekte ve yapılandırılmaktadır. İlk taksit ödemeleri de 30 Haziran 2023 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Başvuruların yapılması için kişilerin bu tarihleri dikkate alması ve geciktirmemesi son derece önem arz eder. Bundan dolayı kişiler başvurularını en basit ve kolay şekliyle Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden ya da E – Devlet üzerinden yapabilmektedir. Aynı zamanda bağlı bulunan vergi dairesine de kişiler başvuruda bulunabilir. Borç yapılandırma başvurusu nereden yapılır? Konusunda belirtilmekte olan bu ilgili kurum ya da internet siteleri kullanılmaktadır.

Son Dakika 2023 Nisan Borç Yapılandırması Duyurusu

Borç Yapılandırması Nasıl Yapılacak?

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.