Bakandan Müjde! İşçilere Hediye Tediye Verilecek

Bakandan Müjde! İşçilere Hediye Tediye Verilecek

İşçi olarak çalışanlar ve maddi açıdan desteğe ihtiyacı olanlar için bakandan müjde geldi. İşçilere hediye tediye verilecek. Peki tediye nedir? Açıklamayı bakan yaptı. İşte bakanın tüm açıklamaları ve detayları…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından kamu işçilerine müjde verildi. Kamu kurumlarında işçi olarak çalışanlara ilave tediye verilecek. Peki tediye nedir? Kimlere ödenmektedir? Detaylı bilgi haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

Tediye Nedir?

Devlete ait olan kurum ve kuruluşlar veya belediye kurumlarında çalışan işçi sınıfında çalışan personellere verilen ek ödeme sistemidir. Tediye kelimesi ikramiye veya ek ödeme olarak da kullanılabilmektedir. İlave tediye ise ek ödeme anlamına gelmektedir.

Tediye Kimlere Verilir ve Nasıl Verilir?

Tediye alabilmek için kamuda işçi sınıfında çalışmak gerekiyor. Kadrolu olacak taşeron işçiler de bu kapsamdan yararlanabilmektedir. Sene başından itibaren 4 taksit şeklinde ikramiye verilmektedir. Yılda 4 kez parça parça ödeme yapılıyor iken toplam 52 gün üzerinden ikramiye ödemesi yapılmaktadır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklama dün yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklaması;

"Bakanlık olarak her zaman olduğu gibi, Türkiye'mizin geleceği için değer üreten, kalkınmamızın en büyük destekçisi olan işçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi ve destek verileceğini belirtti. 2022 yılı ilave tediyelerin ise Cumhurbaşkanı kararı ile 4 Temmuz'da, diğer yarısının ise 16 Aralık'ta yapılacağına dair açıklama yapıldı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.