Bakan Yanık Duyurdu Ev Hanımlarına 2 Bin TL Yardım Verilecek

Bakan Yanık Duyurdu Ev Hanımlarına 2 Bin TL Yardım Verilecek

Aile Bakanlığı ev hanımlarına yardım verileceğini duyurdu. Devlet, koşulları yerine getiren kadınlar için destek ödeme imkanı sunuyor. Bakan Yanık açıklamasında, ev hanımlarına 2 bin TL yardım ödemesinin PTT aracılığıyla olacağını belirtti.

Ev hanımlarına 2 bin TL yardım kapsamında önemli adımlar atılıyor. Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi gücü yerinde olmayan kadınlar için ödeme yapıyor. Çalışmayan kadınlar için yeni sosyal destek hizmetleri, birçok ev hanımının dikkatini çekti.

Ev Hanımlarına Destek Koşulları

Sosyal devlet uygulamaları kapsamında milyonlarca vatandaş yeni bir destek ödemesini merakla bekliyor. Özellikle eşi vefat eden kadınları destekleyen yeni ödemeler için, kadınların resmi evli iken eşinin ölmüş olması şartı aranıyor.

Resmi evlilik durumu yokken eşi vefat edenlere bu ödeme yapılmıyor. Vefat eden eş nedeniyle düzenli bir geliri olmayan kadınlar için 12 aya kadar ödeme yapılıyor. Bu kapsamda belirli periyotlarla ödemelerin tamamlanması hedefleniyor. Bir sene boyunca devam eden ev hanımlarına 2 bin TL yardım desteği, aralıksız şekilde devam ediyor. Ödemelerin 2 ayda bir 2000 TL ve aylık 1000 TL şeklinde olması gerekiyor.

Vefat eden eşi nedeniyle yardım başvurusunda bulunmak isteyenlerin bir yerde resmi olarak çalışmadığını kanıtlaması gerekiyor. Yani bir yerde sigorta girişi ve çalışma kaydının yapılmaması kriterine dikkat etmekte fayda var. E devlet üzerinde sigortası hala yatmaya devam eden kadınlar, geçerlilik süresi kapsamında başvuru yapamıyor.

Bir iş yerinden yakın dönemde ayrılan kişilerin çalışmıyor belgesi ile resmi şekilde iş yerinden ayrıldığını kanıtlaması gerekiyor. Aksi çalışma durumlarında, yani hala bir iş yeriyle bağı devam eden ev hanımlarına destek yardımı kesiliyor.

Destek Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Eşi vefat eden ve çalışmayan ev hanımları, fiziksel olarak başvuru yapabileceği gibi e devlet üzerinden de işlemleri tamamlayabilir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) fiziksel başvuruları kabul eden yerlerdir. Bulunduğunuz ilçede yer alan bu vakıflara doğrudan gidebilirsiniz. Ayrıca e devlet hesabı üzerinden sosyal yardım ödemeleri kapsamında da işlemleri tamamlayabilirsiniz.

Başvurunun sonuçlanması aşamasında 10 günlük bir süreç devreye giriyor. Onaylanan sonuçlar e devlet üzerinden de görüntülenebiliyor. Onay alan ev hanımları PTT birimlerinden, kimlik kartı ile başvurarak devlet destek ödemesi alınabiliyor.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

Instagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayın.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.