Bakan Bilgin İlk Kez Rakam Verdi! Asgari Ücret 10 Binin Üzerine Çıkıyor

Bakan Bilgin İlk Kez Rakam Verdi! Asgari Ücret 10 Binin Üzerine Çıkıyor

Milyonların merak ettiği Temmuz ayı asgari ücret zammı konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam oranı ile ilgili olarak ilk kez rakam verdi.

Bakan Bilgin İlk Kez Rakam Verdi! Asgari Ücret 10 Binin Üzerine Çıkıyor

Artan enflasyon ile birlikte çalışan kesimin alım gücü günden güne erirken, hükümet azalan alım gücünü artırmak için yeni çalışmalara devam ediyor.

Milyonlarca maaşlı çalışan memur, işçi ve emekli temmuz ayında maaşlarına alacakları zam oranının hesaplamaya çalışırken, asgari ücretli çalışanlarda temmuz ayında maaşlarına zam alıp almayacağını, asgari ücrete zam gelirse, ne kadar zam geleceğini merak ediyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her fırsatta asgari ücretli başta olmak üzere toplum tüm kesimini enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getiriyor.

Asgari Ücret Zam Açıklaması

Son olarak Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete gerekirse yeni biri düzenleme yapacaklarını ifade etmişlerdi.

bakan-bilgin-ilk-kez-rakam-verdi-asgari-ucret-10-binin-uzerine-cikiyor.jpg

Bakan Bilgin’den “asgari ücret 500 dolar civarında olacak” açıklaması

Bu açıklama sonra asgari ücretli milyonlarca çalışanı heyecanlandıran önemli bir açıklama az önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin Temmuz ayında asgari ücret zammı ilgili olarak, Ocak ayında asgari ücrete en yüksek zammı yaptıklarını ve asgari ücreti 455 doların üzerine çıkardıklarını, Temmuz ayında da aynı düzenleme yapacaklarını aktardı. Bilgin, kendi yaklaşımının asgari ücrete yaklaşık 500 dolar olması gerektiğini söyledi.

Buradan yola çıkarak Temmuz ayında asgari ücretin yaklaşık 500 dolara taşınacağı yani 10 bin liranın üzerine çıkacağını söylemek mümkün..

2023 asgari ücret, asgari ücret zammı.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.