Bakan Bilgin Açıkladı! Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam Olur Mu?

Bakan Bilgin Açıkladı! Asgari Ücrete Yüzde 50 Zam Olur Mu?

2023 yılına yaklaşırken çalışanlar ve işverenler tarafından merakla beklenen yeni asgari ücret ile ilgili Bakan Bilgin açıkladı! Asgari Ücrete yüzde 50 zam olur mu? Sorusuna da yanıt verdi. Ayrıca EYT ile ilgili yeni detaylar belli oldu.

Milyonlarca kişi tarafından beklenen 2023 asgari ücret tutarı ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı. Asgari ücretle ilgili “5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?” sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin, “Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinden durmak lazım. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız” cevabını verdi. Ayrıca aralık ayı içerisinde çözülmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Bilgin EYT Hakkında Açıklama Yaptı!

Star TV’nin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekliliğe hak kazanılacak tarihi açıkladı. Bakan Bilgin, “EYT için net tarih 8 Eylül 1999. Yıpranma hakkı, doğum ve askerlik borçlanmaları olsa bile işe başlangıç tarihi geriye çekilemez. Bunlar ancak eksik prim gün sayısını tamamlamak üzere yapılır. Yani o eksik kalan prim gün sayısını telafi eder. Ama işe başlangıcı geri çekmez. Öyle bir şey yok.” İfadelerini kullandı.

asgari-ucret-aciklamasi.jpg

5 Puan Formülü Nedir?

Emekli olan vatandaşların işe devam etmesi durumunda, normal çalışanlara göre primlerinin 5 puan daha fazla olduğunu ve işverenlerin EYT düzenlemesinin hayata geçmesi ile bu farkın kaldırılmasını istediklerini belirten Bakan Bilgin, “Buna çözüm olarak işveren emekli olan kişiyi çalıştırıyorsa devlete normal çalışandan daha fazla prim ödüyor. Oradaki primi aşağı çekerek eşit seviyeye getireceğiz. Yani işverene sen EYT'li olan bu çalışanını atma, çalıştır. Biz sana sosyal güvenlik destek primi vereceğiz." dedi.

EYT'lilerin kıdem tazminatı konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, "Bu konuda da Hükümetin bazı formülleri var." ifadelerini kullandı. Bakan Bilgin, "Öncelikle bu büyük bir sorun değil. Çünkü işveren kıdem tazminatını vergiden düşüyor. Ayrıca kıdem tazminatı ödemesini işveren işçisiyle kendi arasında anlaşarak taksitlendirebilir." dedi.

Bakan Bilgin 2023 Asgari Ücret Açıklaması

Bakan Bilgin, "5 bin 500 lira olan asgari ücrete yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna, "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız" cevabını verdi.

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Twitter: kamupersoneli2.

Facebook: kamupersonelialim1.

İnstagram: kamupersonelialim.

APPLE telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

ANDROİD telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

HUAWEİ telefonlara cep uygulaması için tıklayınız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.