Aylık 1500 TL 282 bin kişiye destek verilecek! Kimler alacak

Aylık 1500 TL 282 bin kişiye destek verilecek! Kimler alacak

Kimlere 1500 TL ödeme yapılacak. Pandemi döneminde zor günler geçiren gıda ve yemek sektörüne yönelik aylık 1500 TL destek ödemesini kapsayan teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti.

Tüm ülkeyi etkisi altına alan salgından en çok zarar gören sektörlerin başında gelen kafe restoran ve yeme içme alanlarında çalışan kesim için oluşturulan destek paketiyle bir nebze olsun rahatlama sağlanacak. İlgili bakanlıkça açıklanan rakamlar sektörde kayıtlı çalışanlara daha önce yapılan destek ödemeleri ile nakdi yardımlardan yararlanamayan 282 bin kişiye yapılacak.

İlgili şartlar ise 17 Nisan’dan sonrası işe girmiş olanlar ve daha önce yapılan yardımdan faydalanmayanlar başvurabilecek.

Birçok düzenleme barındıran Torba yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan geçti.

Teklifde bulunan önemli hususlar arasında en dikkat çekeni kafe ve restoran çalışanlarına yönelik destek ödemesi oldu.

Sektörde çalışan kişilerden kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret yardımından yararlanmayan 282 bin kişiye yönelik yapılacak yardımın detayları şu şekildedir.

Bakan yardımcısı: 17 Nisandan sonra işe girenlerden ve yardımlardan faydalanmayan için 450 ve 90 gün şartı bulunmaktaydı dolayısı ile bu kesim açıkta kalıyordu bu kesimi pakete dahil ederek bu zor günlerde bir nebze olsun destek olmasını sağladık.

İlgili destek paketi ile ilgili başvuru şekli ve zamanı belirlenmemiş olup, açıklandığı anda sizlere aktaracağız.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.