Avrupa Birliği Uzmanı Nasıl Olunur? Uzman Alımı İçin Gerekenler Neler?

Avrupa Birliği Uzmanı Nasıl Olunur? Uzman Alımı İçin Gerekenler Neler?

Avrupa birliği uzmanı nasıl olunur ve bu konuyla ilişkili Avrupa birliği uzman maaşları, ne iş yapar gibi tüm konuları yazımızda açıkladık. Avrupa birliği uzmanı nasıl olunur öğrenmek için okumaya devam edin. Uzman alımı için gerekenler neler?

Avrupa Birliği Uzmanı Ne İş Yapar?

Avrupa Birliği uzmanı ne iş yapar sorusunun cevabı şu şekildedir. Avrupa Birliği ilişkileri uzmanı görev alanı dahilinde olan konularla ilgili çeşitli araştırmalar ve çalışmalar yapar. Bakanlığın stratejik planı kapsamında belirtilen politika, amaç ve hedeflerin hayata geçmesi için çalışmalar yürütür. Mesleğiyle ilgili yayınları, mevzuatları takip eder ve gerekli durumlarda takip ettiği konular ile ilgili özet ve eleştiriye dayalı rapor hazırlar. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleştirilen konferans, seminer ve eğitimlere katılır.

Avrupa Birliği Uzmanı Olmak İçin Gereken Koşullar

Uzmanlık görevine atanmadan önce uzman yardımcısı olarak işe başlamanız gerekmektedir. Uzman yardımcısı olarak işe başlamak için de adaylarda aranan bazı koşullar bulunmaktadır. Uzman yardımcı adaylarında aranan ilk koşul 657 sayılı kanunun 48’inci maddesi kapsamında belirtilen tüm koşulları taşıyor olmak. 35 yaşından küçük olmak. İşini aksatacak düzeyde akıl hastalığının bulunmaması gerekmektedir.

En az dört yıl olmak üzere bakanlıkça ilanda belirtilen bölümlerin herhangi birinden mezun olmak. Bu bölümlere şöyle örnek verilebilir. Hukuk, İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler ve benzeri bölümlerin birinden mezun olmanız gerekmektedir. Bu bölümleri yurtiçinde okuyabileceğiniz gibi yurtdışında YÖK tarafından denklik verilmiş bir üniversitede de okuyabilirsiniz.

İlgili puan türüne göre gireceğiniz Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan 85 ve üzerinde bir not almış olmak gereken bir başka koşuldur. İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin herhangi birinden YDS’den B seviyesinde not almak. ÖSYM tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği olan diğer sınavlardan YDS notuna denk bir not almanız durumunda bu sınav da geçerli olmaktadır. Avrupa birliği işleri uzmanı maaşları ne kadar? Uzman maaşları hakkında net bir bilgiye ulaşılamadı.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.