Aşı olan gençlere 820 TL para ödeme uygulaması

Aşı olan gençlere 820 TL para ödeme uygulaması

Salgın nedeni ile ülkeler panik halinde. Ülkemizde verilir mi? Bilinmez ama ABD aşı olan gençlere 820 TL para ödemesi uygulamasını başlattı. Yaş olarak 16 ile 35 açıklandı. Açıklamaya detayları şöyle sunuldu.

Salgın nedeniyle dünya panik halinde salgını nasıl sonlandıracağı konusunda ülkeler adımlar atıyor. Son olarak aşı olan gençlere 820 TL para ödemesi yapılacağı açıklandı.

Ülkemizde bu durum nasıl olacağı konusundan (gençlerin aşı olması) bir ödeme yapılır mı bilinmez. ABD 16 ile 35 yaş arasında aşı olan gençlere 100 dolar edeme yapıyor.

asi-olana-820-tl-odeme.jpg

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde aşılamanın teşviki amacıyla ilginç bir yönteme imza atıldı.

Vali Justice, 16-35 yaş arasındaki kişilere aşı olmaları halinde 100 dolar (820 TL civarı) ödeme yapılacağını duyurdu. Justice, gençlerin aşı yaptırmanın öneminin farkında olmadığını, eyaletteki 1.5 milyon vatandaşın yaklaşık yüzde 52'sinin aşının en az bir dozunu aldığını, fakat nüfusun yaklaşık yüzde 40'ının aşı yaptırma konusunda tereddütte olduğunu belirterek, "Onları ve bizi bu durumun üstesinden gelmek için motive edecek bir yol bulmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.