Asgari Ücret Zammında Yeni Tutar Belli Oldu! 2023

Asgari Ücret Zammında Yeni Tutar Belli Oldu! 2023

Yapılan son dakika açıklamasına göre yeni asgari ücret tutarı belli oldu! 2023 Temmuz ayı asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücrete yüzde kaç oranında zam geldi! İşte detaylar...

Son Dakika: Asgari Ücret Zammında Yeni Tutar Belli Oldu!

Yeni asgari ücret tutarı belli oldu! Bugün toplanan komisyon Temmuz 2023 asgari ücret tutarını açıkladı! Yeni tutar 1 Temmuz 2023 tarihinde itibaren geçerli olacaktır.

Asgari ücret tutarı ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yaptığı güncel açıklama şu şekildedir;

“Bu süreçte TİSK başkanımız işverenleri temsilen çalışma hayatı olmak üzere son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımıyla birçok icraata imza atmıştı. Sosyal diyaloga olan inancıyla işçi işveren ayrımı yapmadan ortak akılla her zaman devlet ve milletin yanında olduğunu hissettirmiştir. Teşvik konusundaki katkıları için teşekkür etmek isterim.

Türk-İş Başkanı'na samimi yaklaşım, yapıcı tutum, sendikacılıktaki deneyimleriyle sürece yaptığı yardımlardan dolayı şükranlarımı sunarım.

Asgari Ücret brüt 13 bin 414 lira, net asgari ücret tutarı 11 bin 402 lira olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payı içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre asgari ücreti yüzde 107 artırmış bulunuyoruz. 2001 yılına göre 61 kat arttı.

Reel olarak yüzde 312 artış sağlandı. Böylece çalışan kesimi enflasyona ezdirmediğimiz gibi refahtan pay vermiş bulunuyoruz. 6 ayda 400 TL olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz.

Bugünkü açıklama emekçilerin enflasyona karşı alım gücünün düşmemesi için yapılan ara zamdır.

Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren tarafının uzlaşmasıyla tamamlanmıştır.” dedi.

Asgari Ücret 11 Bin 402 TL Oldu!

Yapılan açıklamalara göre asgari ücret brüt 13.414 TL, net 11.402 TL’ye ulaştı.

asgari ücret, asgari ücrete gelen zam, güncel Temmuz asgari ücreti ne kadar?, asgari ücret zammı

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum