Asgari Ücret Zammında Yapılan Son Açıklamalar

Asgari Ücret Zammında Yapılan Son Açıklamalar

Bu yazımızda asgari ücret zammı konusuna yeni yapılan açıklamalarla ilgili olarak detaylı bilgi verilecektir. Son dakika duyurusu ve de asgari ücretin ne kadar olacağı ile ilgili olarak yeni gelişmeler aktarılacaktır.

Asgari Ücret Zammında Yapılan Son Açıklamalar

Emekli maaşında ve de taban maaşlarda yapılmakta olan zamlardan sonra kişilerin gözü asgari ücrete gitmiştir. Diğer alanlarda yapılmakta olan zamlarda sonra asgari ücrete de zam gelip eleyeceği konusu gündeme gelmiştir. Milyonlarca asgari ücretli çalışana son dakika haberi duyurulmuş ve Türkiş tarafından açlık, yoksulluk rakamları açıklanmıştır. Bu durumda yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret için eğer %20 zam yapılırsa brüt ücret tam 12,010 yükselerek net ücrette 10,200 lira olacaktır.

asgari-ucret.jpg

Eğer %30 zam yapılırsa da brüt 13,010 net ücrette 11,050 olacaktır. 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve de yeterli şekilde beslenebilmesi, giyim, konut, kira açısından aylık gıda harcama tutarı 31.241,48 TL’ye yükselmiştir. Bu nedenle de kişilerin açlık sınırının belirlenmesi halinde en uygun olanın asgari ücretin artırılıp zam yapılmasıdır.

Asgari Ücrete Zam Var Mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan son açıklamaya göre AK Parti grup toplantısında asgari ücret masaya yatırılmış ve de alınması gereken kararlar hakkında konuşulmuştur. Bu durumda asgari ücrete zam var mı? konusunda ise Erdoğan, hiçbir şekilde ara zamdan kaçınılmayacağını ve de Temmuz ayında gereken zammın yapılacağını belirtmiştir. Temmuz ayında değerlendirilecek olan zam için Erdoğan son derece kararlı olduklarını belirtmiştir.

İşsizlik Maaşı Artacak Mı?

Asgari ücretin artışı milyonlarca kişiyi etkilemekte ve bu durum sigortalı çalışanlardan, işsizlik ödeneği alanlara kadar alan herkes bu zammın etkisini hissedebilmektedir. Bu nedenle de kanun işçilere verilecek olan maaşın dahi asgari ücretten daha az olmayacağını duyurmuştur.

İşsizlik ödeneği ve de kısa çalışma ödeneğinin de tavan yapacağını belirtmekte fayda vardır. Hem asgari ücretin zamlanması konusu hem de işsizlik ödeneği gibi durumlarda kişilerin rahatlaması adına artış olmaktadır. İşsizlik maaşı artacak mı? konusunda kişilerin maddi olarak daha çok rahatlayacakları belirtilmektedir.

Asgari ücret

Asgari ücret zammı

Google'da arama yerine kamupersonelialim.com yazarak tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:kamupersonelialim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.